Bergens Tidende

Made

-

dette rommet, sier Solstrand.

De siste året har også andre artister, som Dagny, Nils Bech, Gabrielle og Astrid S, brukt studioet til skrive- og innspillin­gssesjoner.

Jobbet med en ukjent Sigrid

Han husker godt da en ung og ukjent Sigrid Raabe fra Ålesund steg inn i studioet mot slutten av 2015.

– Jeg hadde en tidlig sesjon med Sigrid her. Vi skrev og spilte inn. Det materialis­erte seg i én god låt, «Dynamite», som ble laget da, sier Solstrand.

Han mener det er en positiv gjengfølel­se rundt studioet og at terskelen for å vaere med på noe er lav.

– Vi lytter på hverandres produksjon­er, gir feedback. Jeg var tett på da Magnus og Odd jobbet med Aurora på hennes første plate. Jeg fikk også spille på noen låter. Vi jobber som en skikkelig enhet, sier Solstrand.

Han velger ikke å ha en plan b dersom Lydriket blir kastet ut av huset.

– Jeg vet at mange har flyttet opp i det gamle NRK-bygget på Minde, og laget midlertidi­ge studioer der. Men det frister ikke så veldig, sier han.

– 50 artister jobber her årlig

Made ser alltid etter nye talenter med internasjo­nalt potensial. Avsnes mener synergieff­ekten Lydriket gir er noe av det viktigste for at totalpakke­n Made skal gå i pluss, økonomisk og kreativt.

– Lydriket har noen flotte fasilitete­r vi ikke får andre steder. Vi har helt sikkert 50 artister innom her årlig, mange av dem utenfor Made-stallen. De fleste av dem gir ut musikken som lages. Det er aldri tomt her, sier Avsnes.

Den britiske popartiste­n Gabrielle Aplin, hollandske Naaz, Amanda Tenfjord, Amanda Delara, Tomine Harket og Aurora er noen av dem som er innom studioet i disse dager.

– Trenger langsiktig­het

Geir Luedy er manager for Sigrid og Aurora, og er mye på farten. Han mener at Lydrikets lokaliseri­ng er svaert viktig.

– Made har kontor på Verftet. Det gjør ting veldig mye lettere. Vi tar inn artister fra utlandet, viser dem byen og miljøet vi har skapt. Å sette seg på bussen til Minde, er ikke like kult. Dessuten er Lydriket på en måte hjertet i virksomhet­en vår. I mitt virke har det vaert utslagsgiv­ende for suksess, sier Luedy.

Han mener at økonomien vil avgjøre om Lydriket har en fremtid. Hvis de må flytte ut fra bygget de har hatt i 20 år, er det langt fra sikkert at Made vil eller kan bygge opp et nytt studio andre steder i Bergen, ifølge Luedy.

– Det gjelder ikke bare å fornye leiekontra­kten med huseier. Huset må også pusses opp, for lokalene er veldig slitte. Dette koster penger. Skal vi vurdere å gjøre det, trenger vi langsiktig­het i bunn.

 ??  ?? Selskapet Music Artist Drama Entertainm­ent AS ble etablert i 2009.Drives fra Kulturhuse­t USF på Verftet.Per Mygland og Mikal Telle eier 31,5 prosent av aksjene hver. Geir Luedy har en eierpost på 14, 5 prosent.I fjor omsatte selskapet for 23,1 millioner kroner. Driftsresu­ltatet ble på 1,3 millioner kroner.Made represente­rer i dag artister som Sigrid, Aurora, dePresno, Lars Vaular, Sondre Lerche, Silja Sol, Razika, Emir, Halie og flere. JOBBET I STUDIO: Sigrid Raabe jobbet i Lydriket før hun ble artisten Sigrid.
Selskapet Music Artist Drama Entertainm­ent AS ble etablert i 2009.Drives fra Kulturhuse­t USF på Verftet.Per Mygland og Mikal Telle eier 31,5 prosent av aksjene hver. Geir Luedy har en eierpost på 14, 5 prosent.I fjor omsatte selskapet for 23,1 millioner kroner. Driftsresu­ltatet ble på 1,3 millioner kroner.Made represente­rer i dag artister som Sigrid, Aurora, dePresno, Lars Vaular, Sondre Lerche, Silja Sol, Razika, Emir, Halie og flere. JOBBET I STUDIO: Sigrid Raabe jobbet i Lydriket før hun ble artisten Sigrid.
 ?? ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ ?? AURORA: Geir Luedy og Aurora Aksnes sammen i Lydriket i 2016.
ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ AURORA: Geir Luedy og Aurora Aksnes sammen i Lydriket i 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway