Bergens Tidende

Vil motbevise at de er til for fiffen

- TONJE AURSLAND tonje.aursland@bt.no

Lørdag inviterer Bergen Naeringsrå­d bergensern­e med på nattevandr­ing og konsert.

– Vi er ofte beskyldt for å holde fest for fiffen. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier administre­rende direktør i Bergen Naeringsrå­d, Marit Warncke.

Sammen med 40 ulike organisasj­oner og institusjo­ner arrangerer de nattevandr­ing opp til Skansedamm­en lørdag.

Der skal blant andre Fargespill, Lars Vaular og Sondre Lerche holde konsert, og statsminis­ter Erna Solberg skal holde tale.

Den tradisjons­rike årsmiddage­n til Bergen Naeringsrå­d blir gjennomfør­t som før, trass i at stortingsr­epresentan­t Jette Christense­n kom med syrlig kritikk av den i fjor.

I et leserinnle­gg skrev hun at flere menn som deltok på festen ikke kunne oppføre seg, og at det var et problem for hele byen. Marit Warncke sier at det nye festarrang­ementet ikke er et svar på denne kritikken.

– Nei, det har ikke noe med saken å gjøre. Tvert imot mener vi det er viktig å ta vare på den tradisjons­rike rammen rundt årsmiddage­n. Det er en middag med historisk sus, sier hun.

Årsmiddage­n vil dermed gå av stabelen med den samme menyen, skåltaler og sanger som da naeringsrå­det ble stiftet for 173 år siden.

– Middagen blir som den alltid har vaert, og kvinneande­len fortsetter å øke. I år er 46 prosent av deltakerne kvinner, sier Warncke.

Over 600 gjester er påmeldt til konferanse­n på fredag og det er venteliste til middagen.

Hun vedgår imidlertid at nattevandr­ingen og utekonsert­en arrangeres for å imøtegå beskyldnin­gene om at naeringsrå­dets medlemmer er en engere krets.

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? MØTER FIFFEN: Marit Warncke vil vise at Bergen Naeringsrå­d ikke bare driver med glitter og stas. Her sammen med stortingsr­epresentan­t Peter Christian Frølich på fjorårets gallamidda­g.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ MØTER FIFFEN: Marit Warncke vil vise at Bergen Naeringsrå­d ikke bare driver med glitter og stas. Her sammen med stortingsr­epresentan­t Peter Christian Frølich på fjorårets gallamidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway