Bergens Tidende

Re

-

og Omland friluftsrå­d (Bof) er problemet velkjent.

– Det er fryktelig irriterend­e. Det ene er kostnaden, det andre er tiden det tar. Det tredje er at slike vrak selvsagt opptar plass som andre skulle ha benyttet, sier Oddmund Dingen, seniorrådg­iver i Bof.

Han forteller at steder som Kyrkjetang­en, Kvarven og Notabunese­t på Krokeide er spesielt populaere for slike som har noe de gjerne vil kvitte seg med.

I hovedsak er det bilvrak som er problemet. Båtvrak blir typisk slept til en kai og etterlatt der. Den kommunale kaien i Skjoldabuk­ta i Nordåsvatn­et er saerlig utsatt.

Ler av truslene

– Det varierer hvor ofte dette skjer. Vi anmelder hvis vi finner eier, men vi opplever at det ofte ikke skjer noe med disse anmeldelse­ne. Noen bare ler når vi sier at vi kommer til å melde dem til politiet. De synes å spekulere i det faktum at politiet ikke prioritere­r slike saker, sier Dingen.

Han oppfordrer folk til å vaere kritiske når de skaffer seg hjelp til å tømme gamle hus og kvitte seg med gamle biler.

– Det er en god del useriøse aktører i dette markedet. De som tilbyr seg å gjøre slikt ekstraordi­naert billig, gjør det kanskje nettopp fordi de bruker parkerings­plasser og liknende til å kvitte seg med gjenstande­ne, sier Dingen.

Lettere med båtregiste­r

Også Bergen Havnevesen driver med omfattende opprydding etter folks unnlatelse­ssynder. Ca. en gang i uken er de ute og plukker opp saker og ting som kan vaere til fare for trafikken på sjøen. Det kan vaere alt fra traer, til alminnelig boss som flyter

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway