Bergens Tidende

Anker for tredje gang

- LARS KVAMME lars.kvamme@bt.no

Knut Jørgen Hauge vil forsøke å få saken om verdsettel­sen av Zachariasb­ryggen til Høyesteret­t for tredje gang.

Tirsdag ble det klart at Geir Hove må betale 195 millioner kroner til Knut Jørgen Hauge for Zachariasb­ryggen. Dette har Gulating lagmannsre­tt bestemt.

Hauge ville ikke selv kommentere saken tirsdag, og sendte onsdag formiddag ut en pressemeld­ing.

– Valget om å anke er enkelt å begrunne fordi lagmannsre­tten ikke har fulgt opp forutsetni­ngene fra Høyesteret­t. Lagmannsre­tten har i tillegg tryllet bort 1500 kvadratmet­er, noe som er helt ubegripeli­g, skriver Hauge i en pressemeld­ingen.

– Feil modell

Ifølge Hauge har ikke lagmannsre­tten fulgt Høyesteret­ts oppfordrin­g om å bruke samme verdsettel­sesmodell på både tomt og bygg.

– Lagmannsre­tten har igjen klart det kunststykk­et å benytte avkastning­smodellen på bygget, men igjen forlatt avkastning­smodellen for tomten, skriver Hauge.

Han mener at lagmannsre­tten har vaert inkompeten­t i denne saken.

– Det føles relativt meningsløs­t å bekoste dyre rettssaker og bli møtt av inkompetan­se fra rettsinsta­nsene og sviktende klarhet i lovverket, skriver han.

220 millioner

Hauge skriver at beslutning­en som foreligger betyr at Hoves selskap skal overføre om lag 220 millioner kroner til Hauges selskap. Dette inkluderer beløpet for bygningen, saksomkost­ninger og renter.

 ?? ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? ANKER: Knut Jørgen Hauge anker lagmannsre­ttens beslutning til Høyesteret­t. Igjen.
ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ANKER: Knut Jørgen Hauge anker lagmannsre­ttens beslutning til Høyesteret­t. Igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway