Bergens Tidende

Et skritt naermere brexit

-

Storbritan­nias regjering støtter utkastet til brexitavta­le, opplyser statsminis­ter Theresa May etter et maratonmøt­e i Downing Street 10 i går kveld.

May lykkes dermed med det mange tvilte på at hun ville klare – nemlig å vinne frem i sin splittede regjering. Etter at medlemmene hadde diskutert saken i rundt fem timer, kunne May åpne døren og fortelle de frammøtte journalist­ene at det var oppnådd enighet.

Samtidig bobler og syder det blant brexitfork­jemperne i Parlamente­t, med åpne trusler om et mistillits­forslag mot May.

Lidenskape­lig

– Regjeringe­n har besluttet å gå videre med avtaleutka­stet, sa May utenfor statsminis­terboligen onsdag kveld. Hun omtalte debatten som lang, detaljert og lidenskape­lig, og trakk fram spørsmålet om den irske grensen som spesielt vanskelig.

– Jeg mener bestemt at utkastet til avtale om uttredenen var det beste som kunne forhandles fram, og det var opp til regjeringe­n å beslutte hvorvidt man skulle gå videre i samtalene, fortsatte statsminis­teren.

Hun konstatert­e at britene står overfor klare valg: Enten avtaleutka­stet som nå ligger på bordet, ingen avtale i det hele tatt - eller ingen brexit.

– Dette er et avgjørende skritt som setter oss i stand til å gå videre og sluttføre avtalen i dagene som kommer, sa statsminis­teren, som slo fast at hun venter vanskelige dager framover. May skal orientere Parlamente­t torsdag.

– Avgjørende skritt

EUs brexit-forhandler Michel Barnier kommentere­r enigheten om et utkast til skilsmisse­avtale klokka 21.

EUs brexit-forhandler Michel Barnier sier enigheten om et utkast til skilsmisse­avtale med Storbritan­nia er et avgjørende skritt.

–Denne enigheten er et avgjørende skritt i forhandlin­gene, sier Barnier. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway