Bergens Tidende

Tidligere Brann-trener tar over Sandviken

- TRULS FENRE truls.fenre@bt.no

Patrik Hansson (49) har vaert assistentt­rener for Brann og kommer fra jobben som Fana-trener i 3.–divisjon. Nå tar han over Sandviken.

Onsdag ettermidda­g ble Patrik Hansson presentert som ny hovedtrene­r for Sandviken kvinner for 2019 og 2020.

Allerede i august ble det kjent at nåvaerende Sandviken-trener Alexander Straus forlater jobben etter sesongen. Det har gitt styreleder Pål Hansen og Sandviken god tid til å finne en erstatter.

– Trigger meg veldig

– Vi så etter en trener med toppspille­rerfaring. Vi har bygget noe dette året som vi har lyst til å bygge videre på. Det blir ingen ny filosofi, kunne Hansen fortelle.

Det å bygge videre på årets prestasjon­er blir nødvendigv­is ikke enkelt. Sandviken har nemlig hatt sin beste sesong siden 1996.

Den gangen tok de sølv, året før tok de bronse og vant cupgull. Denne sesongen havnet laget på fjerdeplas­s, og det var kun målforskje­ll som skilte de fra bronsen og byrival ArnaBjørna­r.

– Det blir en stor oppgave og noe nytt for meg. Sandviken har store ambisjoner. Det trigger meg veldig. Det har jeg óg. Jeg håper vi sammen kan løfte dette til et enda bedre nivå, sa Hansson i klubblokal­et på Stemmemyre­n.

Tidligere trener i Brann

Han kommer fra jobben som Fana-trener i herrenes 3.-divisjon, en jobb han fortsatt har frem til nyttår. Hansson har tidligere vaert spiller og hatt ulike trenerroll­er i Brann, blant annet som assistentt­reneren til Mons Ivar Mjelde under gullsesong­en i 2007.

Sandviken får nå to UEFAprolis­ens-trenere fra januar, med Hansson og Øyvind Nordtveit i laget. Det vil også bli flere treninger, noe både klubben og spillerne har ønsket seg.

– Vi skal utvikle individer. Det kommer jo snart et VM. Vi skal jobbe for at spillerne tar steget for å ha mulighet til å delta der, sa Hansson.

– Vil fremover

Målsetting­er vil han ikke snakke om riktig ennå.

– Det er litt tidlig å si, men det som er interessan­t er at Sandviken er en klubb som vil fremover. Det betyr høyere opp på tabellen og å kunne bli en klubb som over tid er med i toppen av norsk fotball.

Overgangen fra herre- til kvinnefotb­all har ikke Hansson tenkt nevneverdi­g over.

– Fotball er fotball. Sandviken har tradisjone­r, Sandviken er en klubb som virkelig er på vei frem. For meg som trener handler det om å kunne komme inn i en klubb som er på vei fremover. Det var det som trigget meg, og jeg har veldig stor tro på det vi skal begynne på her.

 ?? FOTO: TRULS FENRE ?? FORNØYDE: Styreleder Pål Hansen (t.h.) var glad for å kunne presentere Patrik Hansson (t.v.) som ny hovedtrene­r for Sandviken.
FOTO: TRULS FENRE FORNØYDE: Styreleder Pål Hansen (t.h.) var glad for å kunne presentere Patrik Hansson (t.v.) som ny hovedtrene­r for Sandviken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway