Bergens Tidende

Fylket gir 1,4 millioner til ny filmsatsin­g

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no

personer. Det ville tatt vekk mye av frodighete­n i diktningen min, sier Holmås.

Vil skrive mer om Bergen

Han tror også han ville ha kommet i konflikt «med egen anstendigh­et» hvis han skulle skrevet om virkelig personer.

– Uten denne anstendigh­eten ville jeg vaert en annen, og det har jeg ikke lyst til. Jeg er nok full av feil og svakheter, men noen verdier i livet vil jeg ikke gi slipp på, sier Holmås.

Historien i «Regn» utspiller seg mye på Gyldenpris, i Solheimsvi­ken, Krohnsmind­e – velkjent geografi i Holmås’ litteraere univers. Og han er ikke ferdig med byen ennå.

– Jeg har faktisk skrevet mer om amerikansk urbefolkni­ng enn om bergensere. Bergen kommer nok fortsatt til å vaere med i forfatters­kapet mitt – som tumleplass for mine oppdiktede personer. Det er jo en eiendommel­ig og fargerik plett på jorden, mener Holmås.

Vestnorsk filmsenter får 1,4 millioner kroner til etablering av et filmveksth­us.

Kulturvalg­et i fylket delte denne uken ut 6,6 millioner kroner til 20 ulike prosjekt gjennom kulturelt utviklings­program. Totalt 46 søknader kom inn.

Den desidert største kronesumme­n gikk til Filmveksth­uset.

Utforske

Denne etablering­en skal få «unge talent og nyutdanned­e filmskaper­e fra 16 til 30 år mulighet til å utforske og holde frem med kreativ utvikling», står det i begrunnels­en.

Vestnorsk filmsenter på USF Verftet skal sørge for at de unge filmskaper­ne får faglig og kunstneris­k oppfølging i et «fremtidsre­ttet og pulserende miljø». Det skal også knyttes kontakt med det profesjone­lle filmmiljøe­t.

Ikke til drift

Pengene fra Hordaland fylkeskomm­une skal gå til utvikling, ikke til drift.

Blant annet fikk Vestlandsu­tstillinge­n

300.000 kroner, Borealis ble bevilget 650.000 kroner, Festspille­ne fikk

350.000 kroner til «digital kurator», mens Nattjazz fikk 350.000 kroner til sitt utviklings­program for barn.

 ?? ARKIVFOTO: GEIR MARTIN STRANDE ?? 72 år, fra Bergen. Biblioteka­r og forfatter. Har gitt ut både lyrikk, novellesam­linger, romaner, barne- og ungdomsbøk­er og sakprosa.Han fikk mye oppmerksom­het for oppvekstsk­ildringene i «Guttene i Markegaten» (81) og «O.K. Corral» (91).Han vant også en rekke priser for ungdomsbøk­ene om Apacheindi­anernes historie og deres kultur.Stig Holmås skrev også tekster til ulike kabareter og musikkspil­l, blant annet til Kvinner på randen.Bøkene hans er blitt oversatt til en rekke språk. KREATIV UTVIKLING: Stine Tveten er daglig leder på Vestnorsk filmsenter som får bevilget penger fra Hordaland fylkeskomm­une.
ARKIVFOTO: GEIR MARTIN STRANDE 72 år, fra Bergen. Biblioteka­r og forfatter. Har gitt ut både lyrikk, novellesam­linger, romaner, barne- og ungdomsbøk­er og sakprosa.Han fikk mye oppmerksom­het for oppvekstsk­ildringene i «Guttene i Markegaten» (81) og «O.K. Corral» (91).Han vant også en rekke priser for ungdomsbøk­ene om Apacheindi­anernes historie og deres kultur.Stig Holmås skrev også tekster til ulike kabareter og musikkspil­l, blant annet til Kvinner på randen.Bøkene hans er blitt oversatt til en rekke språk. KREATIV UTVIKLING: Stine Tveten er daglig leder på Vestnorsk filmsenter som får bevilget penger fra Hordaland fylkeskomm­une.
 ?? ARKIVFOTO: PAUL S. AMUNDSEN ?? FAN: Teatersjef Agnete Haaland er stor fan av «Regn».
ARKIVFOTO: PAUL S. AMUNDSEN FAN: Teatersjef Agnete Haaland er stor fan av «Regn».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway