Bergens Tidende

MENNESKERE­TTIGHETER

- TOBIAS SCHILDMANN MANDT

Åsane JEG KOM UT på Facebook, men i Tanzania handler det kanskje enda mer om å tørre å komme ut av sin egen husdør. Synet på homofili i Tanzania er mye verre enn det de fleste nordmenn har.

Homofili er ulovlig i Tanzania og har en strafferam­me på opp til livsvarig fengsel for seksuelle handlinger mellom menn. Erna Solberg har makten til å bidra til en endring. En endring vi heldigvis fikk for lenge siden i Norge.

VI GIR BISTAND på nesten 374 millioner kroner til et land som mer eller mindre brenner menneskere­ttighetser­klaeringen rett foran ansiktene våre, og vi gjør ikke noe som helst med det. Hvorfor?

Når ble norske interesser og ønsket om å vike fra konflikt viktigere enn rettferdig­het, grunnlegge­nde rettighete­r for våre verdensbor­gere? Erna Solberg: Du kan vaere det Norge valgte deg for å vaere: Rettferdig, medmennesk­elig og en livredder.

Så mens jeg tørker vekk de siste tårene over det dypt urettferdi­ge som nå finner sted i Tanzania, kan du, Erna, gruble over hvordan du kan gi folket i Tanzania en grunn til å takke deg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway