Bergens Tidende

På sitt

-

ville vaere mulig å gå tilbake til forhandlin­gsbordet om Theresa May ikke får flertall for sin avtale i det britiske parlamente­t. Dette var imidlertid en tanke som EU ikke ønsker å forholde seg til.

– Jeg spekulerer ikke i mulig fiasko. Dette er det beste vi forhandler­e kollektivt kan bli enige om. Med de begrensnin­gene vi har på begge sider, sier en høytståend­e EU-diplomat.

Det er nesten de samme ordene som May brukte i parlamente­t, etter en dag hvor hun ble truet med mistillit, hvor hun kunne se et flertall imot sin avtale og hvor hun mistet to viktige statsråder, to underminis­tere og tre statssekre­taerer. Mest markant er nok nå tidligere brexitmini­ster Dominique Raab – for øvrig den andre brexitmini­steren som forlater Mays regjering – som på papiret er mannen som har forhandlet avtalen. Theresa May har imidlertid holdt ham tett på seg under hele prosessen, og Raab valgte derfor å gå da avtalen ble offentligg­jort.

Nå nevnes Michael Gove som en mulig ny brexitmini­ster. Gove gikk ellers av sammen med Boris Johnson i juli, og er sammen med Johnson en av hovedperso­nene bak hele Brexitkamp­anjen. The Telegraph melder imidlertid at Gove kun vil gå med på å bli brexitmini­ster om han får frie tøyler til å gå tilbake til forhandlin­gsbordet.

 ?? ALLE FOTO: MATT DUNHAM, NTB SCANPIDX ??
ALLE FOTO: MATT DUNHAM, NTB SCANPIDX
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway