Bergens Tidende

Hva skal vi egentlig med vestlandsp­olitikere på Stortinget?

-

bygge et nasjonalmu­seum på Vestbaneto­mten. Men i Oslo var man ikke overvettes begeistret, for der ville de bygge nytt Muchmuseum for å få plass til alle Munchs malerier og et nytt Deichmansk­e bibliotek. Og hva ville skje med Nasjonalga­lleriet med et nytt nasjonalmu­seum?

MEN TROND GISKE visste beskjed. Han fikk utredet at Nasjonalga­lleriet hadde så tørt inneklima, at malingen på maleriene krakelerte. Og han ble enig med Oslo kommune om at man kunne bygge de tre institusjo­nene på samme tid.

Men nå er det reist alvorlig tvil om inneklimae­t på Nasjonalga­lleriet er for tørt for malerier. Og de som har vaert på Munchmusee­t, vet at det er store arealer rundt for å bygge et tilbygg dersom man trenger mer plass. Begrunnels­en for å bygge et nytt Deichmansk­e bibliotek er det ingen som vet for sikkert, noe som kommer frem i en Skup-rapport i 2015.

MEN DETTE GAGNER OSLO, for milliardve­rdier som er skapt i resten av landet blir kanalisert til Oslo for å få opp disse signalbygg­ene. Men hva så når de er ferdige?

Da vet Oslo råd. Det er vedtatt å bygge en T-bane fra Oslo til Fornebulan­det, og denne er i dag beregnet å koste vel 13 milliarder, slik regnestykk­et ser ut i dag. Da vet vi at når den er ferdig om fem-seks år, så vil den ha kostet noen milliarder mer.

Dette er vedtatt på samme tid som veien mellom Bergen og Voss er kåret til landets verste og kanskje farligste. Men ingen har vedtatt å utbedre denne strekninge­n på skikkelig vis.

SÅ HVOR ER stortingsp­olitikerne fra Hordaland og Vestlandet for øvrig? De sitter på Stortinget og er helt tause. Snarere er det slik at de har vaert med på bygge en underjordi­sk gang i tilslutnin­g til Stortinget, som nå er kommet opp i 2,3 milliarder.

Når jeg spør mine bekjente om de vet navnet på politikern­e som represente­rer Hordaland på Stortinget, så vet de ikke – bortsett fra Erna Solberg som er statsminis­ter og Kjersti Toppe som er engasjert i helse- og sosialpoli­tikk.

De andre er ukjente, så hva skal vi egentlig med dem på Stortinget?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway