Bergens Tidende

«Helge Ingstad»-havariet

-

Klokken 3.30 natt til torsdag 8. november legger tankskipet «Sola TS» fra kai ved Sturetermi­nalen i Øygarden i Hordaland, fullastet med

60.000 tonn råolje. «Sola» blir hjulpet ut av både los og eskortebåt, og beveger seg nordover i en hastighet på om lag 6 knop.

Klokken 4.03 kolliderer det

250 meter lange tankskipet med fregatten KNM «Helge Ingstad», som er på vei sørover etter å ha deltatt i NATO-øvelsen Trident Juncture i Trøndelag.

Marinefart­øyet påføres en stor flenge i skroget, og det renner mer vann inn enn hva lensepumpe­ne greier å få ut. Fregatten mister styring etter kollisjone­n og får hjelp av flere slepebåter med å dyttes i land for å forhindre totalt havari.

Der blir fartøyet liggende på 5 meters dyp med kraftig slagside, og det jobbes kontinuerl­ig med å holde det over vann. Etter hvert boltes fregatten fast til fjellet for å holde den på plass.

Politiet oppretter en sikkerhets­sone og holder vakt ved havaristen.

Besetninge­n på 137 personer ble evakuert fra fregatten, og åtte personer ble lettere skadd i sammenstøt­et. To av dem ble sendt til Haukeland universite­tssjukehus

QQQQQQ

 ?? Kilde: NTB, Sysla, BT, Aftenposte­n, TV 2, VG ??
Kilde: NTB, Sysla, BT, Aftenposte­n, TV 2, VG

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway