Bergens Tidende

Mener å ha funnet årsaken til døds- ulykken på E16

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no

Havarikomm­isjonen vurderer sykdom som det utløsende da en buss og et vogntog kolliderte ved Nakkagjels­tunnelen for vel et år siden.

Statens havarikomm­isjon for transport (SHT) har siden i fjor høst undersøkt ulykken ved Nakkagjels­tunnelen mandag 16. oktober i fjor. Bussjåføre­n (62) omkom, og flere av de 17 passasjere­ne ble skadet.

Illebefinn­ende

Fredag kom kommisjone­n med sin rapport. Der heter det at et illebefinn­ende hos sjåføren mest sannsynlig var den utløsende årsaken til ulykken.

I rapporten kommer kommisjone­n med to sikkerhets­anbefaling­er: Den ene knyttet til beltepåmin­nelse for passasjere­r i buss, den andre gjelder «videre forsknings­basert arbeid rettet mot arbeidsrel­atert helserisik­o for yrkessjåfø­rer».

– Fulgte pålagte kontroller

Om det siste skriver kommisjone­n:

– Bussførere­n hadde fulgt alle pålagte kontroller og råd relatert til egen helsetilst­and. SHT vurderer at funn i denne undersøkel­sen gir et behov for å se naermere på helsekrav, arbeidsrel­atert helserisik­o og individuel­l oppfølging for yrkessjåfø­rer på vei for å kunne øke kunnskap på dette området.

 ?? ARKIVFOTO: RUNE SAEVIG ?? FRONT: Traileren og bussen kolliderte mellom Nakkagjels­tunnelen og Holemarktu­nnelen i Hordaland
ARKIVFOTO: RUNE SAEVIG FRONT: Traileren og bussen kolliderte mellom Nakkagjels­tunnelen og Holemarktu­nnelen i Hordaland
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway