Bergens Tidende

Britiske ministere vil overtale May til å justere brexitavta­len

-

Britiske ministere som har sagt de støtter Theresa May og utkastet til en brexitavta­le, forsøker likevel å overtale statsminis­teren til å gjøre endringer.

Hun har med seg den Mayalliert­e miljøvernm­inister Michael Gove og handelsmin­ister Liam Fox. Begge uttrykte tillit til statsminis­teren seinest fredag. I tillegg teller gruppen Penny Mordaunt and Chris Grayling.

Statsminis­ter Theresa May er under hardt press fra Parlamente­t og eget parti, men sier hun vil stå løpet ut for å forsvare regjeringe­ns utkast til brexitavta­le. Gjennom fredagen kom det stadig flere avganger i regjerings­apparatet og brev om mistillit mot henne.

Innholdet i brexitavta­len ble kjent onsdag.

Jacob Rees-Mogg, en ledende forkjemper for en hard brexitløsn­ing, er en av dem som formelt har erklaert mistillit til May som partileder.

Den såkalte 1922-komiteen trenger mistillits­brev fra 15 prosent av de konservati­ve parlaments­medlemmene, det vil si 48. Deretter kan en mistillits­avstemning finne sted i Parlamente­t. Det er ukjent hvor mange parlaments­medlemmer som har levert sin støtte til mistillit. NTB

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? HARDT PRESSET: Theresa May.
FOTO: NTB SCANPIX HARDT PRESSET: Theresa May.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway