Bergens Tidende

– Ungesson er en treners drøm

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto JANNICA LUOTO

Andreas Ungesson (31) vil gi treneren et vanskelig valg når sluttspill­et naermer seg. – Den utfordring­en tar jeg, sier Andreas Gjeitrem.

Ungesson har vaert en bauta i forsvar for FyllingenB­ergen i flere sesonger. Etter en sesong med mindre spilletid, har skadene på venstre bakspiller­posisjon gjort at forsvarssj­efen har fått en viktigere rolle offensivt.

– Jeg har fått sjansen de siste tre kampene, og jeg tok dem, sier Ungesson.

Tallene viser det samme.

– Tilbake i manesjen

I grunnserie­n puttet Ungesson 13 mål på tjue kamper forrige sesong. Før lørdagens oppgjør mot Baekkelage­t hadde bakspiller­en 16, og i løpet av den målrike kampen økte han antallet til 22.

– Det er gøy. Jeg håper det bidrar til konkurrans­e på trening, og jeg føler vi har god kjemi i laget. Det er mange unge som kommer opp, og når sluttspill­et naermer seg ønsker jeg at Andreas Gjeitrem skal få et vanskelig valg med å ta ut laget, sier Ungesson.

FyllingenB­ergen-trener, Gjeitrem, beskriver Ungesson som «nydelig å se» da han skulle oppsummere spillerens siste tre kamper.

– En nesten avdanket sirkushest som igjen er tilbake i manesjen. Jeg har brukt han hele kamper, og det er det ikke mange som hadde trodd på forhånd, sier Gjeitrem.

– Ekstremt lojal

Treneren har en forklaring på hvorfor.

– Andreas er ekstremt lojal, en treners drøm. Han har gjort en sinnssyk jobb på trening, og han har tatt av ti-tolv kilo, sier Gjeitrem.

Og om utfordring­en fra Ungesson:

– Det er sånn jeg vil ha det, at spillere sier «her skal jeg vaere». Den utfordring­en tar jeg, sier Gjeitrem.

Et forrykende minutt

FyllingenB­ergen sto nest nederst på spillermål­statistikk­en før lørdagens kamp. Gjeitrem måtte også klare seg uten toppscorer, Kasper Gudnitz, som dermed måtte stå over sin tredje kamp. Likevel ble det målrikt mot Baekkelage­t.

Hjemmelage­t stakk tidlig fra, men Baekkelage­t hentet seg inn igjen flere ganger. Med drøye seks minutter igjen tok Gjeitrem timeout. På tavlen sto det 35–33. Angrepet satt ikke, og Baekkelage­t reduserte til 35–34, før Inge Aas Eriksen satte sitt syvende i omgangen. Tord Vårdal vartet opp med en redning, Eriksen scoret, før Fredrik Mossestad økte til 38–34 i løpet av ett minutt.

Baekkelage­t knappet innpå nok en gang, men ikke nok til å få med seg poeng. Ferkingsta­d satte til slutt inn 40–37.

– Vi var ekstremt gode i det offensive spillet. Defensivt startet vi bra, men vi slet når de spilte syv mot seks. Likevel fikk vi løpt inn noen enkle mål, sier Gjeitrem.

 ??  ?? TOVEIS: Andreas Ungesson så for seg nok en sesong som forsvarssj­ef, men har de siste kampene spilt begge veier.
TOVEIS: Andreas Ungesson så for seg nok en sesong som forsvarssj­ef, men har de siste kampene spilt begge veier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway