Bergens Tidende

Jemens befolkning har ikke tid til å vente på fredsforha­ndlinger

-

antallet mennesker som holder på å sulte ihjel, steget fra 11 til 14 millioner.

Sultkatast­rofen i Jemen er menneskesk­apt. Den er utløst av konflikten mellom den Saudi-ledede koalisjone­n og opprørsgru­ppen Houthi. Allerede før konflikten var Jemen et fattig land, og under krigshandl­ingene er mattilførs­elen inn i landet blitt hindret. Verdenssam­funnet har gjort lite for å stanse konflikten.

En krise som er menneskesk­apt, kan løses av mennesker. Det er på tide at verden gjør det den kan for å skape fred i Jemen. At USA nå har bedt om våpenhvile, er et fremskritt, men den sultende befolkning­en har ikke tid til å vente på lange fredsforha­ndlinger. De trenger nødhjelp nå. Hvis ikke vil katastrofe­n gå inn i historiebø­kene som da verden lukket øynene mens Jemens befolkning sultet ihjel.

 ??  ?? VERDENS VERSTE: Krisen i Jemen omtales som en av verdens verste humanitaer­e katastrofe­r. Bare siden september er antallet mennesker som holder på å sulte ihjel, steget fra 11 til 14 millioner, skriver innsendere­n.
VERDENS VERSTE: Krisen i Jemen omtales som en av verdens verste humanitaer­e katastrofe­r. Bare siden september er antallet mennesker som holder på å sulte ihjel, steget fra 11 til 14 millioner, skriver innsendere­n.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway