Bergens Tidende

Vi voksne er rollemodel­ler

-

ikke minst er det vi som skal laere dem god folkeskikk.

NÅR DEN VERSTE NETTHETSEN vi ser i dag kommer fra voksne som skriver noen av de groveste og nedrigste kommentare­ne mange av oss noensinne har sett, så har vi et stort problem. Når to politikere ikke lenger kan glede seg på sosiale medier over at de skal ha barn uten å motta dødstrusle­r, har vi også et stort demokratis­k problem.

Vi kan ikke vaere sjokkert over mobbing i våre barnehager og skoler, uten å ta tak i at det finnes så mange voksne der ute som gjør nøyaktig det samme. Vi er nødt til å bli enige om en standard for hvordan vi skal omtale hverandre, og vi er nødt til å laere oss å vaere uenige uten å ty til trakasseri­ng eller hets.

I BERGEN HOLDER VI på med en handlingsp­lan for mobbing, som skal brukes i våre barnehager og skoler. Planen inneholder viktige tiltak for forebyggin­g og bekjempels­e av mobbing som vil bli et viktig og nyttig verktøy i det arbeidet som skal gjøres blant våre barn og unge.

Men holdningsa­rbeidet starter hos oss voksne. Hvis ikke vi klarer å behandle våre medmennesk­er med respekt, hvordan kan vi da forvente at våre barn skal gjøre det?

All mobbing er uakseptabe­lt, og uansett hvilken form den tar, så skal det alltid vaere nulltolera­nse for slik atferd. Barna våre er avhengige av oss for å vise dem veien til god og respektabe­l oppførsel. La oss ikke svikte dem.

 ?? FOTO: SCANPIX ?? RAUSHET: Vi ønsker oss en raus offentlig debatt uten hets og trusler, og det er det vi skal laere videre til våre barn og barnebarn, mener Roger Valhammer (Ap).
FOTO: SCANPIX RAUSHET: Vi ønsker oss en raus offentlig debatt uten hets og trusler, og det er det vi skal laere videre til våre barn og barnebarn, mener Roger Valhammer (Ap).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway