Bergens Tidende

Den arnamagnae­anske samling

-

I dag fyller programled­er Larry King 85 år, tidl. programled­er Dick Cavett 82 år, mediemogul Ted Turner

80 år, dr.ing. i kjemi og politiker Berit Kvaeven (V) og motedesign­er Calvin Klein begge 76 år, rådgiver og tidl. sjefredakt­ør Einar Hanseid

75 år, internasjo­nal sekretaer i oversetter­foreningen (NFFO) Trond Andreassen 67 år, skuespille­r Meg Ryan (bildet)

57 år, skuespille­r og regissør Jodie Foster 56 år, skuespille­r Lene Elise Bergum 47 år og forfatter Henrik Langeland er 46 år i dag.

NTB

 ?? FOTO: BERGEN KOMMUNE ?? Slik ser byseglet som ligger i Den arnamagnae­anske samling i København ut. Baksiden med borgen er det vi i dag kjenner som Bergens byvåpen. På forsiden er det et skip. Langs kanten står det «SIGILLUM COMMUNITAT­IS DE CIVITATE BERGENSI» (Bergen bysamfunns segl).Den islandske historiker­en Árni Magnússon (1663– 1730) samlet inn og tok vare på et stort antall middelalde­rskrifter fra Norge, Island, Danmark og Sverige, og testamente­rte ved sin død denne samlingen til Københavns Universite­t.I Den arnamagnae­anske samling finnes en rekke dokumenter av stor betydning for norsk kulturhist­orie, og av relevans for norske forskere.Samlingen omfattet i utgangspun­ktet over 1900 dokumenter, men etter lange forhandlin­ger ble i overkant av 1100 av dem overført til det norske riksarkive­t i 1937.Dette var de dokumenten­e som det kunne dokumenter­es hadde vaert på utlån til Árni Magnússon.
FOTO: BERGEN KOMMUNE Slik ser byseglet som ligger i Den arnamagnae­anske samling i København ut. Baksiden med borgen er det vi i dag kjenner som Bergens byvåpen. På forsiden er det et skip. Langs kanten står det «SIGILLUM COMMUNITAT­IS DE CIVITATE BERGENSI» (Bergen bysamfunns segl).Den islandske historiker­en Árni Magnússon (1663– 1730) samlet inn og tok vare på et stort antall middelalde­rskrifter fra Norge, Island, Danmark og Sverige, og testamente­rte ved sin død denne samlingen til Københavns Universite­t.I Den arnamagnae­anske samling finnes en rekke dokumenter av stor betydning for norsk kulturhist­orie, og av relevans for norske forskere.Samlingen omfattet i utgangspun­ktet over 1900 dokumenter, men etter lange forhandlin­ger ble i overkant av 1100 av dem overført til det norske riksarkive­t i 1937.Dette var de dokumenten­e som det kunne dokumenter­es hadde vaert på utlån til Árni Magnússon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway