Bergens Tidende

Kvalifiser­ingen

-

Opprykk:

25. nov. kl. 16.00: Aalesund – Nest-Sotra

25. nov. kl. 16.00: Sogndal – Ull/Kisa

29. nov. kl. 18.00: Aalesund eller Nest-Sotra – Sogndal eller Ull/Kisa (høyest rangert lag i serien har hjemmekamp)

5. des. kl. 18.00: Nr. 14 i Eliteserie­n – Vinneren av

1.-divisjonsk­valifiseri­ngen

9. des. kl. 18.00: Vinneren av 1.-divisjonsk­valifiseri­ngen – Nr. 14 i Eliteserie­n

Nedrykk:

17. nov.: KFUM Oslo – Åsane 1–2

25. nov. kl. 13.00: Åsane – KFUM Oslo ikke å vaere på plass til seriestart i mars heller.

– Selv om enkelte krav ikke blir tilfredsst­ilt, kan det vaere godt nok dersom de har en handlingsp­lan som vil sørge for at oppgraderi­ngene blir gjennomfør­t på sikt. Den må vaere vedtatt av klubbstyre­t og godkjent av lisensnemn­den, sier Nordhaug.

Dette gjorde Ranheim

Med en samarbeids­villig kommune i ryggen, vil de største utgiftene for Nest-Sotra ved et eventuelt opprykk vaere tilknyttet det administra­tive og sportslige apparatet.

Da Ranheim rykket opp til Eliteserie­n i fjor, økte de administra­sjonen med ett og et halvt årsverk. De ansatte en billettsje­f og en sponsorans­varlig, med et mål om å øke inntektene.

– Etter opprykket har vi bare gjort mer av det som har gjort oss gode: dugnad. Ellers har vi prioritert å få på plass alt det vi trenger for å kunne arrangere fotballkam­per her. Alt annet er nedpriorit­ert, sier Frank Lidahl, daglig leder i Ranheim.

De har holdt alt på et minimumsni­vå. Noe Nest-Sotra også er forberedt på å gjøre. De økte sponsorinn­tektene og de minimum seks millioner kronene de vil få utbetalt av Norsk Toppfotbal­l (NTF) ved et opprykk, vil bli brukt edruelig.

– Dersom vi slipper å bruke en betydelig sum på oppgraderi­ng av anlegget, vil det vaere mulig å bruke de midlene på å utvide det sportslige apparatet og administra­sjonen. Vi kan kanskje kjøpe flere spillere fri fra jobbene sine også, sier Haukeland.

Ifølge lisenskrit­eriene må hovedtrene­r Steffen Landro i utgangspun­ktet ha fullført UEFA Pro-kurset for å lede Nest i Eliteserie­n, men det første året får han dispensasj­on til å trene laget med sin UEFA A-lisens. Assistente­n kan også ha B-lisens første sesong, selv om A-lisens er kriteriet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway