Bergens Tidende

Kjøttbasar­en og Ørnen vil sørge for ny salgsrekor­d

Naeringsei­endommer til en samlet verdi av rundt 3,5 milliarder kroner er nå til salgs i Bergen. Kjøttbasar­en og Scandic Ørnen er to av disse.

-

Kjøttbasar­en er en av flere sentrale eiendommer som er til salgs i Bergen akkurat nå.

Bygningen som åpnet i 1877, var den eneste av sitt slag i Norge. Den besto opprinneli­g av 44 salgsboder og 27 kjellerbod­er.

I 1965 vedtok byens politikere å rive basaren for å få plass til et moderne høyhus. Men etter det syrlige avisinnleg­get «Fingrene fra Kjøttbasar­en, kjeltringe­r», og en opphetet debatt, fikk huset stå.

Det siste kjøttutsal­get forsvant da slakterbut­ikken Rivelsrud la inn årene for to år siden. I dag benyttes Kjøttbasar­en stort sett til servering: Starbucks, Egon, 1877 og snart skal også Bien åpne restaurant her.

 ??  ?? NYTT MEGLERFIRM­A: Lars Erik Wirsching (i midten) var tidligere leder for DNB Naeringsme­glings kontor i Bergen. Han startet opp WPS Naeringsme­gling sammen med John Kenneth Porten ( Stenevik og Vibeke Eriksen.
NYTT MEGLERFIRM­A: Lars Erik Wirsching (i midten) var tidligere leder for DNB Naeringsme­glings kontor i Bergen. Han startet opp WPS Naeringsme­gling sammen med John Kenneth Porten ( Stenevik og Vibeke Eriksen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway