Bergens Tidende

Jaktes av flere klubber

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Nest-Sotras midtbanesj­ef Haris Cirak kan vaere på vei til en større klubb. – Jeg tror ikke han blir vaerende hos oss, vedgår trener Steffen Landro.

Mens målene til Alexander Dang og utspillene til Steffen Landro har stjålet overskrift­ene, er det en lavmaelt svenske på NestSotras midtbane det snakkes om i flere norske fotballklu­bber.

I ankerrolle­n har Haris Cirak (23) gjort grovjobben, styrt tempoet i spillet og gjort det mulig for de offensive spillerne å skinne. Han har imponert så mye at han neppe kommer til å vaere Nest-Sotra-spiller saerlig lenge.

Etter sesongen går kontrakten hans med strileklub­ben ut.

– Jeg føler meg klar for en større klubb. Det har hele tiden vaert planen til både meg og Steffen (Landro) at jeg skulle gjøre det bra her i et år, og så ta steget videre, sier Cirak.

Har allerede kontraktst­ilbud

Det bekrefter treneren. Da han overbevist­e svensken om å velge lille Nest foran større klubber i vinter, var de tyngste argumenten­e at laget skulle bygges rundt ham og at han skulle videre etter én sesong.

– Enkelte spillere blir hentet til oss for å utføre en jobb, utvikle seg som følge av den jobben og dra videre. Det har Haris gjort, sier Landro.

Han er forberedt på å miste midtbanege­neralen etter sesongen.

– Jeg tror ikke han blir vaerende hos oss, nei. Jeg forstår at han allerede har noen tilbud. Det viktigste for meg er at han velger riktig klubb, slik at han fortsatt kan utvikle seg, sier treneren.

Bergens Tidende vet at det allerede nå foreligger konkrete kontraktst­ilbud fra to klubber i 1. divisjon. Men også en eliteserie­klubb og en annen 1.-divisjonsk­lubb vurderer spilleren.

– Vi er i dialog med Nest, i tillegg til noen andre klubber. Det er helt naturlig med interesse for en spiller av Haris’ kaliber. Noe mer ønsker jeg ikke å kommentere, sier spillerens agent, Mikail Adampour i Tempo Sports Group.

– Hva slags klubb ønsker du deg til, Cirak?

– En større klubb, så får vi se om det blir i 1. divisjon eller Eliteserie­n. Det viktigste for meg er hvilken trener de har og hvordan de spiller. Min måte å spille på er enten noe man liker eller ikke liker, så jeg må ha en trener som liker å spille fotball som meg, sier han.

Kunne forlatt Nest i sommer

Allerede i sommer meldte en eliteserie­klubb sin interesse for spilleren. Men ettersom NestSotra på det tidspunkte­t hadde solgt nøkkelspil­lerne Johnny Furdal og Ståle Steen Saethre, ønsket de ikke å gi slipp på midtbanege­neralen.

– Jeg var tydelig på at spilleren hadde en avtale hos oss, og at det ikke var tema å selge ham. Jeg fortalte agenten hans at det ikke finnes penger i verden som ville fått oss til å selge. Hovedstamm­en i laget kunne ingen ta i, sier Landro.

Selv fikk Cirak høre om interessen fra Eliteserie­n, men ettersom det aldri ble lagt inn et bud på ham, tenkte han ikke mye på det. Hans fokus har alltid vaert på å prestere for Nest.

– Da jeg kom hit, var det for å vaere her hele sesongen. Jeg er lojal og forholder meg til klubben jeg er under kontrakt med, sier 23-åringen.

Stenger ingen dører

Landro er glad for at forhandlin­gene stoppet tidlig. Han mener Cirak er blant de aller beste spillerne i 1. divisjon.

– Vi har statistikk­er som viser at han har dratt seg forbi flest spillere og vaert blant de mest pasningssi­kre. Han har god fart, er god én-mot-én og treffer på pasningene. Viktige ferdighete­r i et spillende fotballag, sier Landro.

Svensken, som var ansett for å vaere et stort talent i svensk fotball da han var tenåring, mener han er blitt en bedre spiller av å vaere i Nest. Der har han fått lov til å styre spillet og fått frihet til å vaere seg selv.

– Er det helt uaktuelt å fortsette i Nest, uavhengig av om de skulle rykke opp eller ikke?

– Jeg stenger ingen dører. Jeg har ikke hatt en samtale med Nest ennå. Det er fortsatt en bra klubb å utvikle seg i, sier Cirak.

 ?? ARKIVFOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN ?? VERDSETTES HØYT: Haris Cirak har imponert trener Steffen Landro. Han mener svensken er blant de beste spillerne i 1. divisjon.
ARKIVFOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN VERDSETTES HØYT: Haris Cirak har imponert trener Steffen Landro. Han mener svensken er blant de beste spillerne i 1. divisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway