Bergens Tidende

Ulstein gir seg

- ANDERS HAGA anders.haga@bt.no

Finansbyrå­den for KrF trekker seg fra byrådet. Nå tar hans egen politiske rådgiver, Håkon Pettersen, over.

Finansbyrå­d Dag Inge Ulstein har allerede varslet at han ikke tar gjenvalg i bergenspol­itikken etter kommuneval­get neste høst.

– Denne jobben har krevd mye for hele familien, helt siden jeg begynte som politisk rådgiver i 2011. Med fire barn på hjemmebane kom vi til at det nå er tid for å gjøre noe annet, sa Ulstein til BT da nyheten ble kjent i begynnelse­n av november.

Ulstein var den eneste KrF-toppen i Bergen som tydelig frontet Hareides ønske om å samarbeide med Ap nasjonalt, slik man gjør i Bergen. En som etter hvert ga ham støtte var hans egen rådgiver de siste årene, Håkon Pettersen.

Nå er det klart at Pettersen etterfølge­r Ulstein som finansbyrå­d i Bergen.

Ubeskrevet blad

Det får BT bekreftet fra flere kilder. Etter det BT erfarer, skal nyheten slippes torsdag formiddag. Da vil også Pettersen presentere­s på en pressekonf­eranse.

Pettersen er ikke blant de mest profilerte i bergenspol­itikken. De siste årene har han vaert politisk rådgiver for Vigdis Gåskjenn, da hun vikarierte som helsebyråd for Rebekka Ljosland, og en kort periode for Ljosland selv. Seinere tok han over rådgivning­en av Ulstein.

Han har tidligere vaert varamedlem i bystyret fra 2011 til 2015, i tillegg til at han var nestleder i den kristne tankesmien Skaperkraf­t en rekke år.

Skulle fortsette

Verken Pettersen eller Ulstein selv ønsker å kommentere saken. Onsdag ettermidda­g satt de begge i bystyresal­en i Gamle rådhus under bystyremøt­et.

Ulstein har permisjon fra jobben som utviklings­sjef på Haraldspla­ss mens han er byråd. Da det tidligere ble kjent at han ikke ville stå på bystyrelis­ten til KrF i neste runde, avviste han at han var på vei tilbake der med det første.

– Det er lenge til neste høst, og jeg skal stå på for fullt som finansbyrå­d ut denne perioden. Det er et veldig meningsfyl­t arbeid, sa Ulstein.

Hva han skal gjøre nå er ikke kjent, men han har tidligere luftet tanker om å jobbe utenlands.

– Det er noe vi som familie har tenkt på lenge: At vi en eller annen gang gjerne vil bidra med nødhjelpsa­rbeid eller samfunnsby­gging ute i verden. Og dersom vi skal gjøre det, ser vi at det kanskje må bli nå, mens barna er små, sa Ulstein til BT i begynnelse­n av november.

 ??  ??
 ??  ?? Dag Inge Ulstein
Dag Inge Ulstein

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway