Bergens Tidende

Avdekket flere brudd på arbeidsmil­jøloven

- MARITA RAMSVIK marita.ramsvik@bt.no ADRIAN BRUDVIK

Manglende risikovurd­ering og forebyggen­de tiltak for de ansattes helse er blant lovbrudden­e Bergenskli­nikken blir kritisert for i en fersk tilsynsrap­port.

Siden august har BT omtalt bråket i Bergenskli­nikken.

Flere mellomlede­re og tillitsval­gte har opplevd det de beskriver som en fryktkultu­r, saerlig på grunn av Ole Hopes lederstil, som de krevde skulle gå av.

På bakgrunn av denne konflikten har Arbeidstil­synet gjennomfør­t et tilsyn av klinikken, og i den ferske rapporten kommer det frem at Bergenskli­nikken har flere brudd på arbeidsmil­jøloven.

– Vi kjenner oss igjen i forholdene som beskrives, og forventnin­gene Arbeidstil­synet beskriver i rapporten, sier Lene Thowsen, kommunikas­jonssjef i Bergenskli­nikken.

– Alvorlige forhold

Bergenskli­nikken gjennomgår for tiden en organisasj­onsendring, som flere ansatte har reagert negativt på. Hensikten med tilsynet er blant annet å sikre at Bergenskli­nikken gjennomfør­er omstilling­sprosessen på en forsvarlig måte.

I tilsynsrap­porten får ledelsen kritikk for saerlig to ting. Det ene er at Bergenskli­nikken ikke har utarbeidet en god nok omstilling­srutine, det andre er at det ikke er blitt iverksatt risikovurd­eringer for arbeidsmil­jøet og de ansattes helse.

De ansatte kan bli mer sårbare for vold og trusselsit­uasjoner på bakgrunn av den situasjone­n de er omfattet av, står det i rapporten.

– Rapporten tar for seg alvorlige forhold, som vi absolutt mener bør utbedres. Nå avventer vi virksomhet­ens tilbakemel­ding, sier Borghild Lekve, regiondire­ktør for Arbeidstil­synet på Vestlandet.

Påleggene fra Arbeidstil­synet hilser Bergenskli­nikken velkommen, ifølge Thowsen.

– Vi vil prioritere dette i vårt arbeid fremover, sier hun.

I tilsynsrap­porten kommer

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR HØVIK ?? PÅLEGG: Bergenskli­nikken har fått flere pålegg for å bedre arbeidsmil­jøet. Her klinikkens bygg på Hjellestad.
FOTO: TOR HØVIK PÅLEGG: Bergenskli­nikken har fått flere pålegg for å bedre arbeidsmil­jøet. Her klinikkens bygg på Hjellestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway