Bergens Tidende

Opplev Bob Dylan på Møhlenpris

-

Sjekk hva som rører seg i garasjen

HVA: Konsert med Romskip og The Hiveminds

HVOR: Statsraade­n

NÅR: Fredag 21.30

HVORFOR: På midten av 60-tallet begynte tenåringer over hele USA å starte band. De øvde ofte hjemme i garasjen, og musikken deres besto av enkle og energiske rockelåter der råskap var viktigere enn finesse. Garage-rocken var født.

Mer enn 50 år og diverse teknologis­ke revolusjon­er seinere, er det fortsatt band som helst vil høres ut som om de har spilt inn musikken sin i en garasje. To av disse er bergensban­dene The Hiveminds og Romskip.

Ferske The Hiveminds springer ut av undergrunn­sheltene i The Wednesday Knights, og de har akkurat sluppet debutsinge­len «No Fun No More/Run Away (From Myself )», som ble omtalt i høyst positive vendinger her i BT. Bandet har minst ett ben solid plassert på 60-tallet, men de er også inspirert av nyere ting, som 80-tallets postpunk. Det viktigste er vel uansett at bandet låter friskt og interessan­t i 2018.

På Statsraade­n kan man også høre Romskip, som lenge har vaert live-favoritter rundt om på byens scener. Da Romskip slapp sin første singel, «Ting betyr ingenting», skrev BTs Petter Lønningen at: «Romskip låter som om verden raser sammen, men det føles altfor godt til at man får lyst til å gjøre noe med det».

Statsraade­n skulle med andre ord vaere et fint sted å tilbringe fredagskve­lden.

KJETIL K. ULLEBØ

Bob Dylan er på Møhlenpris

HVA: Teaterstyk­ket «Dylan – jeg er ikke her»

HVOR: Cornerteat­eret

NÅR: Torsdag til søndag 18.30 HVORFOR: Bob Dylan er fremdeles relevant, også for dem som knapt er over konfirmasj­onsalder. Skuespille­rne i Teater Extra var ikke engang født da legenden selv fylte 60 (han er

77 år i dag), men de spiller ut Dylans kjente tekster på norsk, i en rørende og nydelig koreografe­rt forestilli­ng. Da BTs anmelder Einar Engelstad så stykket i april i år, var han øredøvende begeistret.

«Det er bare å bøye seg i støvet for prestasjon­ene til de elleve skuespille­rne i alderen

12 til 17 år. Det spilles med overbevise­nde innlevelse. Dansenumre­ne er presise. Scene og kostymeski­ftene glir lett og uanstrengt og det bommes aldri på en tekst. Her er alvor og humor i skjønn forening», skrev han.

Og Engelstad skal man jo høre på.

FRODE BJERKESTRA­ND

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway