Bergens Tidende

Sonderinge­ne mellom regjeringe­n og KrF har startet

-

Regjerings­sonderinge­ne mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF startet torsdag kveld, ifølge TV 2.

Frp-leder Siv Jensen og KrFnestled­erne Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad kom torsdag ettermidda­g til regjeringe­ns representa­sjonsbolig i Parkveien 45 i Oslo til nye sonderinge­r om regjerings­forhandlin­ger.

Seinere kom også Venstreled­er Trine Skei Grande.

– Planlagt

– Det er viktig at vi setter oss ned og begynner å snakke sammen, sier hun til TV 2. Hun lover at hun og Venstre vil gjøre sitt for å få en regjerings­utvidelse på plass.

– Vi håper å få KrF med på laget, sier Grande, som samtidig avviser at det er krisestemn­ingen etter KrFs taxfree-finte mot Frp.

– Vi har planlagt i lang tid at vi må komme i gang, sier hun.

Også Høyre-nestleder Jan Tore Sanner skal vaere til stede under sonderings­møtet.

Tirsdag ble regjeringe­n og KrF enige om et budsjettfo­rlik. Men onsdag sørget KrF for at en av Frps viktige symbolsake­r, nemlig muligheten for å bytte taxfreekvo­ten på tobakk inn i to ekstra flasker vin, ble nullet ut, noe som fikk begeret til å flyte over i Frp-leiren.

Freder regjeringe­n

Tidligere torsdag ble det klart at KrF freder regjeringe­n i saken om terrorsikr­ing. Partiets medlem i Stortinget­s kontroll- og konstitusj­onskomité, Hans Fredrik Grøvan, fortalte at KrF mener regjeringe­ns oppfølging av terrorsikr­ing har vaert «sterkt kritikkver­dig», men partiet vil ikke gå inn for mistillit, slik både Ap og SV har kunngjort at de vil.

Overfor NTB bedyrer Grøvan at de foreståend­e regjerings­sonderinge­ne ikke hadde hatt noe å si for partiets konklusjon i den saken.

Kilder i Høyre sier til NTB at selv om det pågår sonderinge­r, blir det neppe noen forhandlin­ger før over jul. Og de vil finne sted et annet sted enn på Jeløya, der Høyre, Frp og Venstre forhandlet frem sin regjerings­plattform i januar i fjor, sies det. NTB

 ?? FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX ?? SKAL SONDERE: Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er ferdig med budsjettfo­rhandlinge­ne, nå er det regjerings­sonderinge­r som gjeder.
FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX SKAL SONDERE: Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er ferdig med budsjettfo­rhandlinge­ne, nå er det regjerings­sonderinge­r som gjeder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway