Bergens Tidende

Krav om erstatning til mindreårig­e jenter

- HILDE OLSEN AALVIK hilde.olsen.aalvik@bt.no

Bistandsad­vokat Beate Hamre la ned påstand om erstatning til 7 av de 17 jentene som skal ha blitt seksuelt trakassert av en mann i 40-årene.

Mandag måtte en mann i 40-årene møte i Bergen tingrett tiltalt for seksuelle tilnaermel­ser mot flere mindreårig­e jenter. I alt er det 17 fornaermed­e i saken. 16 av dem var mindreårig­e da episodene skjedde. Mannen skal ha henvendt seg til jentene på ulikt vis, og krenket dem, blant annet ved å si at de var søte og sexy og i noen tilfeller tatt dem på låret.

Mannen erkjente ikke straffskyl­d da saken startet.

Etter at de fornaermed­e hadde forklart seg, ga tiltalte sin forklaring i Bergen tingrett torsdag.

Han forklarte at han har brukt et pseudonym om seg selv og levd ut ifra dette.

– Jeg har hatt et stort begjaer om å vaere den ungdommen jeg aldri fikk vaere. Jeg har gjort mange dumme ting, men jeg har trodd at jeg er yngre enn den jeg er og har levd dette fullt ut.

– Jeg bagatellis­erer ikke

Advokat Steinar Mortiz-Andersen er tiltaltes forsvarer. På hans spørsmål om tiltalte har ment å trakassere de fornaermed­e svarte han:

– Jeg føler vel at jeg har sagt ting som kan føles dumt, men jeg har også vaert kjempehygg­elig med alle jeg har møtt.

Høsten 2016 ble mannen varetektsf­engselet, men seinere løslatt. Parallelt etterforsk­et politiet saken og fant flere alvorlige tilfeller av krenkelser og forfølgels­er.

To år og to måneder

Statsadvok­aten i Hordaland har også tiltalt mannen for å vaere i besittelse av store mengder bilder som viser seksuelle overgrep mot barn.

I tillegg tiltales mannen for å ha forfulgt sin tidligere kjaereste. Etter at kvinnen gjorde det slutt, oppsøkte han henne hjemme, på arbeidspla­ssen, på trening og på bussen. Han skal også ha ringt henne flere ganger daglig.

Politiadvo­kat Elisabth Bru la ned påstand om to år og to måneders ubetinget fengsel. I tillegg la Bru også ned påstand om å betale saksomkost­ninger samt inndragels­e av to datamaskin­er og to mobiler som er brukt i straffbare handlinger.

Forsvarsad­vokat Beate Hamre fremmet krav om ulik erstatning for syv av jentene.

Forsvarer Steinar MortizAnde­rsen la ned påstand om frifinnels­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway