Bergens Tidende

– 26 sider med tomprat

-

Et tomt dokument, sier Labours partileder Jeremy Corbyn om forslaget til politisk erklaering om fremtiden som nå er forhandlet frem mellom EU og Storbritan­nia.

– Disse 26 sidene er et testamente over toryenes mislykkede forhandlin­ger, sa Corbyn i Parlamente­t torsdag.

– Det er 26 sider med tomprat, sa han.

EU og Storbritan­nia nådde enighet om erklaering­en på forhandler­nivå tidligere samme dag. Erklaering­en er ment å komme i tillegg til selve brexitavta­len og skal stake ut kursen for forhandlin­gene om hvordan det fremtidige forholdet mellom EU og Storbritan­nia skal se ut.

Corbyn mener på sin side at dokumentet avslører at det ikke er noen enighet om fremtiden.

– Dette tomme dokumentet kunne ha blitt skrevet for to år siden. Det er pepret med fraser som «partene vil se på», «partene vil utforske». Hva i all verden har regjeringe­n holdt på med de to siste årene? De har ikke klart å få på plass så mye som én side i måneden siden folkeavste­mningen, sa Corbyn.

– Dette er brexit med bind for øynene, akkurat som vi fryktet. Et sprang i mørket, advarte han.

NTB

 ?? FOTO: STEFAN ROUSSEAU, AP ?? IKKE IMPONERT: Labour-leder Jeremy Corbyn er lite imponert over enigheten som er forhandlet frem mellom EU og Storbritan­nia.
FOTO: STEFAN ROUSSEAU, AP IKKE IMPONERT: Labour-leder Jeremy Corbyn er lite imponert over enigheten som er forhandlet frem mellom EU og Storbritan­nia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway