Bergens Tidende

Lurt å trene harde økter

Student Kristoffer Lurvik (22) trener på høy intensitet minst to ganger i uken. Det gjør han lurt i, ifølge idrettsfor­skere, uavhengig om det trenes styrke eller utholdenhe­t.

- ODD-SØLVE GRANNES odd-solve.grannes@smp.no

Å trene på høy intensitet kan ofte føre til laktat – eller melkesyre som man kaller det på folkemunne. Mens noen elsker følelsen av utmattelse i musklene og blodsmak i munnen, unngår andre det for alt det er verdt.

– Selv har jeg et ganske bra forhold til melkesyre. Før jeg ble student drev jeg med toppidrett og trente mye intervalle­r. Nå trener jeg for det meste for å holde formen ved like, sier student Kristoffer Lurvik ved NTNU i Ålesund.

22-åringen er straks ferdig med den ukentlige styrkeøkte­n på treningsse­nteret Stamina. I tillegg til dette, trener han ukentlig intervalle­r opp byfjellet Aksla sammen med studentidr­ettslaget.

– Slutter jeg å løpe, føler jeg formen raskt blir dårligere og jeg får mindre energi til å gjøre andre ting, som for eksempel skole. Spesielt i eksamens-

 ??  ?? TO LØPEØKTER: Minst to ganger i uken trener Kristoffer Lurvik (22) på høy intensitet med en intervallø­kt og en styrkeøkt. Det gjør han lurt i, ifølge NIH-stipendiat Øyvind Skattebo.
TO LØPEØKTER: Minst to ganger i uken trener Kristoffer Lurvik (22) på høy intensitet med en intervallø­kt og en styrkeøkt. Det gjør han lurt i, ifølge NIH-stipendiat Øyvind Skattebo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway