Bergens Tidende

Nest-Sotra kan spolere Grønners plan om opprykk

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Tidligere Brann-spiller Jonas Grønner angrer ikke på klubbvalge­t selv om opprykket skulle ryke. Han ser for seg å bli vaerende på Sunnmøre, uavhengig av divisjonss­tatus.

Han var aldri i tvil om at Aalesund var det rette valget, Jonas Grønner (24). Ettersom samboeren er sunnmøring, hadde paret allerede et nettverk da de dro. De kjente byen, kjente folkene.

Ålesund var et trygt sted å dra, når han først skulle forlate den eneste byen han hadde bodd i og klubben han hadde spilt for i en årrekke.

Nå har han vaert Aalesundsp­iller i fire måneder. Fortsatt er han glad for at han valgte å forlate Brann, til tross for at det sportslig har svingt på Nordvestla­ndet.

– Som klubb har Aalesund overrasket meg positivt. Spillerne og trenerne har tatt meg godt imot. Det eneste som mangler er et opprykk, sier Grønner.

Rotet bort ledelsen

Det var jo en annen viktig årsak til at han dro dit. Aalesund lå på toppen av tabellen i 1. divisjon, alt tydet på at de bare skulle cruise gjennom de resterende kampene og rykke opp igjen der de hører hjemme.

Men laget med Color Line som hjemmebane, kunne ikke settes på cruisekont­roll. Utover høsten mistet de kursen. Flere unødvendig­e poengtap, som mot Nest-Sotra, gjorde at de ble hentet inn av både Mjøndalen og Viking.

Til slutt var de selv på kvalikplas­sen. Og nå må de møte NestSotra igjen, i den første kvalifiser­ingskampen til opprykk.

– Planen var å rykke opp. Det var derfor jeg dro hit, i tillegg til å få spille flere kamper enn jeg fikk i Brann, sier Grønner, og legger til:

– Men nå får jeg forhåpentl­ig fire kamper til. Jeg ville jo spille mer!

– Taklet ikke å lede

Han prøver å snu det negative til noe positivt, men han lurer neppe seg selv eller andre. I Ålesund har man følelsen av at klubben skuslet bort et opprykk. Mot Nest-Sotra er det ventet at tribunene vil vaere glisne.

– Det jeg ble fortalt da jeg kom hit, var at laget ikke hadde vaert briljant, men at de hadde fått god uttelling. De hadde vaert gode til å avgjøre jevne kamper, noe som er en bra egenskap i en så tett divisjon, svarer Grønner, når han blir spurt om å forklare hvorfor sesongen er blitt som den er blitt.

– Utover høsten ble vi ikke like gode på det. Spillemess­ig har det vaert bra, men vi har ikke klart å få med oss poengene. Vi har rotet det bort, fortsetter han.

Først i de to siste kampene fant tangotrøye­ne tilbake til vinnerment­aliteten, men de to seirene kom for seint.

– Da vi ledet komfortabe­lt, ble vi redde for å miste ledelsen. Vi kom i forsvarspo­sisjon. Men i de to siste rundene var vi i utfordrerp­osisjon igjen, og da klare vi å mobilisere på en helt annen måte, sier Grønner.

Nå er de tilbake i forsvarspo­sisjon igjen. Nest-Sotra har egentlig ingen ambisjoner om å rykke opp, og har derfor lite å tape. For Aalesund derimot er opprykk forventet, presset langt større.

Vil bli i Aalesund, uansett

– Vi må ikke tenke at vi har noe å forsvare. Det er to lag som spiller om samme premie, tross alt. Jeg håper vi har evnen til å håndtere situasjone­n, slik vi klarte i de siste kampene, sier den tidligere Brann-spilleren.

– Hvor viktig er et opprykk for deg personlig?

– Savnet etter å spille fotball var stort da jeg forlot Brann. Å vaere en del av et lag og føle seg som en viktig spiller, var det jeg trengte mest. Og det er det som er viktigst for meg nå, ikke hvilken divisjon vi spiller i, sier Grønner, og slår fast:

– Jeg kommer til å bli i Aalesund neste år, uansett.

 ?? FOTO: MARIUS SIMENSEN, BILDBYRÅN ?? NYTT SYSTEM: I Aalesund har Jonas Grønner måttet spille i en trebacksli­nje.
FOTO: MARIUS SIMENSEN, BILDBYRÅN NYTT SYSTEM: I Aalesund har Jonas Grønner måttet spille i en trebacksli­nje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway