Bergens Tidende

Nora Mørks tvillingsø­ster med sterk EM-test

-

Nora Mørk er borte, men tvillingsø­steren Thea kan bli en hit i håndball-EM. Det viste hun da Norge kontroller­te mot Ungarn og vant 25–19 torsdag.

– Jeg synes tatt i betraktnin­g av den fasen vi er, så er det godkjent. Silje (Solberg) var god og forsvaret til tider veldig bra. Vi slapp oss veldig ned det siste kvarteret av kampen, sa landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n til TV 2.

Han etterspurt­e også langt flere kontringer av sine spillere.

Mørk startet kampen som venstrekan­t og var foretrukke­t foran Sanna Solberg. Etter en sterk høstsesong i København er Mørk herdet med spill i Champions League.

Torsdag var hun besluttsom da hun fikk sjansene

Det var ikke uventet en litt variabel norsk kamp, men landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n fikk med seg klart flere plusser enn minuser.

Keeper Silje Solberg, til daglig i den ungarske klubben Siofok, spilte en meget god 1. omgang. Der hadde hun flere redninger, blant andre hele tre på straffer på vei mot 12-6-ledelse til pause.

Veronica Kristianse­n måtte gi seg etter få minutters spill etter å ha fått en ungarsk albue i det venstre øyet. Hun kom inn på banen igjen i 2.-omgangen.

Debutanten Henny Reistad (19) scoret sitt første landslagsm­ål etter å ha løpt over hele banen. Den steglengde­n kombinert med eksplosive muskelfibr­er kommer trolig til å terroriser­e motstander­e i mange år.

Kari Brattset, Heidi Løke og Malin Aune var også helt sikre på sine avslutning­er. Sistnevnte var imponerend­e god.

Norge og Ungarn møtes trolig i hovedrunde­n i EM. Ungarerne kommer seg sannsynlig­vis dit sammen med Spania og Nederland fra gruppe C selv om slagkrafte­n ser begrenset ut nå.

Norge fortsetter Fornebutur­neringen med kamper mot Danmark (lørdag) og Frankrike (søndag). NTB