Bergens Tidende

Måtte redde remis i dramatisk parti

-

Magnus Carlsen jaktet 2018-utgaven av sjakkVMs første helpoeng, men klarte ikke knekke Fabiano Caruana i et kvalitetsm­essig sterkt tiende parti.

Den norske verdensmes­teren var ikke fornøyd etter tirsdagens niende remis, hvor han var tydelig på at partiet var det naermeste han hadde vaert seier siden parti én.

Torsdag var Carlsen

BØRS

i angrepspos­isjon igjen, til tross for at det var Caruana som hadde hvite brikker. Men det lyktes ikke verdensmes­teren å skvise ut en seier med svart da begge spillerne stadig fant det beste trekket. Caruana hadde også et overtak i avslutning­en, men Carlsen kontroller­te inn remis.

Carlsen fikk alvorlig tidsnød før første tidskontro­ll, men kom seg unna uten å gjøre store feil. Spillerne fortsatte å spille på sitt beste, og sjakkekspe­rtene uttrykte gang på gang begeistrin­g over at duoen hele veien fant uhyre gode trekk.

Dermed er det fortsatt dødt løp. Fredag venter en hviledag.

Med kun to partier igjen av de opprinneli­ge 12 av VM-kampen i London skal Carlsen og Caruana ha hvite brikker hver sin gang. Dersom det er poenglikhe­t etter det avsluttend­e partiet kommende mandag, må det omspill i hurtigsjak­k til for å skille VMduellant­ene. I et slikt scenario mener mange at Carlsen har en liten fordel.

Et eventuelt omspill avvikles onsdag 28. november.

NTB

 ?? FOTO: MATT DUNHAM, AP ?? SKARPT SPILL: Både Fabiano Caruana og Magnus Carlsen hadde muligheter til seier i det tiende partiet. Men begge parerte alle angrep mesterlig.
FOTO: MATT DUNHAM, AP SKARPT SPILL: Både Fabiano Caruana og Magnus Carlsen hadde muligheter til seier i det tiende partiet. Men begge parerte alle angrep mesterlig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway