Bergens Tidende

Billettene til showet forsvant så fort at foreldrene ikke rakk å kjøpe

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no

– Det er helt vanvittig det som skjer i Bergen, sier Kevin Vågenes. Til nå har showet «Julegøy» solgt over 14.000 billetter.

Da det ble klart at premierebi­llettene på Ole Bull Scene ble solgt på sekunder, fikk Kevin Vågenes en bekymret telefon fra moren.

Ingen i familien hadde fått sikret seg plass.

– Det ble spenning en stund, for det var jo ikke seter tilgjengel­ig. Og ennå vet jeg ikke om mor og far tør å se showet. Men hvis de vil, blir det fikset noen stoler på siden, sier Kevin Vågenes.

Økte til 40 show

NRK-serien «Parterapi» har tatt Norge med storm i høst. Noen av episodene naermer seg én million seere. Men da Kevin Vågenes tidligere i år sa ja til å gjøre et juleshow i Bergen, var det opprinneli­g bare planer om å spille én gang.

– Det ble økt til fire show før billettene ble lagt ut. Nå skal vi plutselig gjøre 40 show på litt over en måned. Det er vanvittig. Jeg er overveldet over at så mange bergensere vil se oss, sier Vågenes.

Men «Julegøy», som har premiere 5. desember og spilles til 12. januar, handler ikke bare om Kevin Vågenes. Christine Hope, Christoffe­r Schjelderu­p og Rune Lothe skal også vaere med på scenen.

– Det er viktig å understrek­e at dette ikke blir et «Parterapi»-show. Men siden serien har tatt sånn av på NRK, er det rart ikke å gjøre noe derfra. Så noen av figurene blir med til Bergen, sier Vågenes.

Har tatt influensav­aksine

31-åringen fra Hjartås i Meland bor i Los Angeles halve året, men er for tiden i Oslo for å gjøre firmajobbe­r og skrive manus til «Julegøy», før det blir to intense prøvedager i Bergen neste uke.

Hilde Sol Erdal skal ha regien, mens Kato Ådland har det musikalske ansvaret.

– Vi har skypet mye de siste ukene, sier Vågenes.

Han har liten sceneerfar­ing. «Julegøy» blir den store ilddåpen.

– Jeg har allerede tatt influensav­aksine. Jeg er veldig, veldig spent på hvordan jeg vil takle tempoet. Vanligvis har man lange forberedel­ser og seks ukers prøvetid på et show. Her landet vi hele prosjektet først for en drøy måned siden. Det er heller ikke bare å overføre TV-humor til scenehumor, sier Vågenes.

Forbereder mer «Parterapi»

«Julegøy» spilles til 12. januar. Da starter manusarbei­det til en tredje sesong av «Parterapi».

– Vi må blant annet finne noen nye par. Planen er å slippe de nye episodene på høstparten.

– «Parterapi» har nådd veldig bredt. Vil du tone ned de frekkeste replikkene for ikke å fornaerme noen?

– Jeg har jo tenkt på om de høye seertallen­e vil begrense oss litt. Jeg vet jo ikke hvordan folk hjemme i stuene oppfatter det vi gjør. Men jeg tror vi bare skal kjøre på, så får folk heller holde putene foran ansiktet hvis det blir for drøyt, sier Vågenes og ler.

De andre skuespille­rne i «Parterapi» har også fått smake på suksessen. For noen av dem kom den uventet. Konen til Kjell Simen, BrittHelen, blir spilt av hans tidligere sjef i sketsjesho­wet «Kollektive­t», TVprodusen­t Marit Støre Valeur.

– Hun hadde jo aldri tenkt at dette skulle bli sett av så mange. Vi var ute og spiste sammen denne uken. Mange kjente oss igjen, så vi måtte vaere med på en del selfies.

– Har du fått hemmelig telefonnum­mer?

– Ikke ennå. Men jeg vurderer det, sier Vågenes og humrer.

 ?? FOTO: TOR EIGIL SCHEIDE, NRK ?? PARTERAPI: Bergensere­n Kenneth og samboeren May-Linn trenger parterapi.
FOTO: TOR EIGIL SCHEIDE, NRK PARTERAPI: Bergensere­n Kenneth og samboeren May-Linn trenger parterapi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway