Bergens Tidende

– Det er vel litt lureri, egentlig

- HILDE OLSEN AALVIK hilde.olsen.aalvik@bt.no foto SILJE KATRINE ROBINSON

Folk strømmet til butikkene på Black Friday. Møt noen av dem som tok turen til byen.

Ingrid Dybedal, Melissa Skjerdal og Birte Høydal er på Bergen Storsenter for å sjekke ut tilbudene på Black Friday i fritimene på barnehagel­aerer-studiet.

– Jeg hadde egentlig ikke planlagt å dra på Black Friday, jeg slengte meg bare på. Jeg synes egentlig bare det er lureri. Butikkene henger bare ut det de egentlig ikke får solgt og så tenker folk at det er bra tilbud, sier Melissa Skjerdal.

– Jeg prøver å se om det er noen gode tilbud her, det er jo greit å få kjøpt noen julegaver litt billig. Som student må man jo tenke litt sånn, sier Birte Høydal.

Hun tror man kan få kjøpt noe bra hvis man har planlagt litt hva man er ute etter.

– Men jeg tror mange kjøper mye de ikke har tenkt eller har bruk for også. Det er vel litt lureri, egentlig.

– Litt sliten

Marte Aulin har også tatt turen til byen denne fredagen.

– Jeg har vaert i byen siden klokken halv ni i morges. Nå er jeg lei og skal komme meg hjemover. Jeg har fått kjøpt et par julegaver på Tilbords og har nok spart et par hundrelapp­er, sier hun.

Hun forteller at hun hadde planlagt å dra på Black Friday.

– Det er jo mange gode tilbud, men det er også ganske stressende. Jeg vil få med meg de tilbudene som er gode, men man blir jo litt sliten av dette også.

Butikklede­r for Kremmerhus­et på Bystasjone­n, Renate Helgheim, har vaert på jobb siden klokken halv syv for å gjøre i stand butikken.

– Vi åpnet klokken syv, så det var litt uvant å stå så tidlig opp. Alle har mye adrenalin på en dag som denne, vi har planlagt den så lenge at vi er spente på denne dagen, sier Renate Helgheim.

Hun sier at det har vaert roligere enn i fjor.

En pustepause

Roksana Jega og Elise Eliassen tok seg en pause på Baker Brun på Bystasjone­n. De har vaert på Black Friday siden klokken syv.

– Jeg har kjøpt en del julegaver og undertøy og har nok spart rundt 1000 kroner i dag, sier Jega.

– Jeg gjorde storinnkjø­pene i går. Da kjøpte jeg en komfyr og en TV på Black Friday- salg. Jeg sparte noen tusenlappe­r. Komfyren fikk jeg for 2000 kroner mindre. I dag gjør jeg litt småinnkjøp, men jeg har nok spart en del penger i dag også, sier Eliassen.

– Jeg er egentlig veldig skuffet over Black Friday. Det er dårlige salg, salg som man egentlig får til vanlig også. Jeg hadde håpet på bedre tilbud, men jeg har jo spart en del på det jeg har kjøpt, sier Eliassen.

– Litt imot Black Friday

Utenfor Toneblomst i Starvhusga­ten står daglig leder Tone Rasmussen.

– Jeg er litt imot Black Friday, det skaper et kjøpepress. Folk kjøper masse unødvendig som de egentlig ikke trenger – bare fordi det er på tilbud. Vi har så mange slike dager i byen at jeg synes det er viktig å stå litt imot det, sier Rasmussen.

Romeo Kårbø Tohme har vaert på trening og skal egentlig hjem.

– Planen er å dra ut litt seinere i kveld og se etter noen gode tilbud. Jeg ser etter en vinterjakk­e, for det har begynt å bli så kaldt. Jeg liker egentlig ikke Black Friday. Det er altfor mye kaos og køer over alt, man blir helt svett av det. Men jeg kan jo få noen gode tilbud, så jeg drar likevel.

Det er jo mange gode tilbud, men det er også ganske stressende. Marte Aulin

 ??  ?? PÅ PLASS: Roksana Jega og Elise Eliassen er på plass på Bystasjone­n. – Dette har vi planlagt lenge. Vi er studenter, så når vi kan få kjøpt ting på salg er det viktig å få med seg, sier Jega.
PÅ PLASS: Roksana Jega og Elise Eliassen er på plass på Bystasjone­n. – Dette har vi planlagt lenge. Vi er studenter, så når vi kan få kjøpt ting på salg er det viktig å få med seg, sier Jega.
 ??  ?? IMOT: – Vi har valgt å ikke vaere med på dette kjøret. sier daglig leder for Toneblomst i Starvhusga­ten, Tone Rasmussen.
IMOT: – Vi har valgt å ikke vaere med på dette kjøret. sier daglig leder for Toneblomst i Starvhusga­ten, Tone Rasmussen.
 ??  ?? SLITEN: Marte Aulin hadde vaert i byen siden halv ni, og fikk kjøpt noen julegaver.
SLITEN: Marte Aulin hadde vaert i byen siden halv ni, og fikk kjøpt noen julegaver.
 ??  ?? TIDLIG UTE: Ingrid Dybedal, Melissa Skjerdal og Birte Høydal.
TIDLIG UTE: Ingrid Dybedal, Melissa Skjerdal og Birte Høydal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway