Bergens Tidende

Brann må klare seg uten fem spillere

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Til tross for mange forfall til kampen mot Odd, mener Brann-trener Lars Arne Nilsen at de skal stille et sterkt lag.

Selv om kulden var bitende, hadde varmekable­ne på Brann Stadion sørget for at gresset var blitt så langt at det faktisk måtte klippes.

Gressklipp­erne durte og gikk på ene banehalvde­len, mens laget gjorde sine siste forberedel­ser til sesongavsl­utningen mot Odd på den andre.

I den må Brann klare seg uten hele fem spillere: Kaptein Vito Wormgoor, keeper Samuel Sahin-Radlinger, Deyver Vega og Ludcinio Marengo er alle ute med skade. I tillegg soner Kristoffer Barmen karantene etter å ha fått sitt fjerde gule kort mot Kristiansu­nd.

– Det er litt som det har vaert i hele høst, stort sett. Men vi skal stille et sterkt lag likevel. Vi har en god tropp, så vi skal takle det, sier trener Lars Arne Nilsen.

Acosta tilbake i laget

Startoppst­illingen vil altså inneholde minst et par nye navn fra tapet i Kristiansu­nd sist. Et av dem er Bismar Acosta.

Costarican­eren har i løpet av høsten mistet plassen i midtforsva­ret til Christian Rismark Eggen, men med kaptein Vito Wormgoor ute, får han noen etterlengt­ede minutter med fotball på tampen.

– Jeg respektere­r trenerens avgjørelse om å bruke noen andre. Det eneste jeg har kunnet gjøre, er å sørge for å holde meg klar hele tiden. Jeg føler meg bra og har trent godt, sier Acosta, som for første gang skal spille kamp i tospann med Rismark.

Det betyr også at han må flyttes over på høyresiden i midtforsva­ret.

– Jeg har jo spilt mye med Vito, men det er ikke så stor forskjell. Jobben til en midtstoppe­r er den samme, uavhengig av hvilken side jeg spiller på, sier Acosta.

– Viktig

Han er opptatt av å avslutte sesongen på en god måte, selv om gulltoget har sporet av. Fortsatt kan Brann snyte Molde sølvet, tross alt.

– Men det viktigste er å vinne og vinne og vinne, for det gir en annen mentalitet i gruppen. Så får vi se hva som skjer i medaljekam­pen, sier costarican­eren.

Trener Nilsen ser på en eventuell sølvmedalj­e som en bonus.

– Vi er forberedt på at det blir bronse, men vi må bare gjøre jobben selv. Vi vet jo aldri. Det kan skje at Sandefjord tar poeng mot Molde. Sandefjord har vaert gode i høst, men jeg blir imponert om de klarer det. Likevel, det kan skje, sier han.

Molde er ett poeng foran Brann på tabellen.

– Hvor viktig anser du denne kampen for å vaere?

– Den siste kampen er det ikke mulig å revansjere, så med tanke på det som skal skje i vinter, er det viktig å avslutte på en god måte, spille en skikkelig god kamp, sier Nilsen.

 ?? ARKIVFOTO: RUNE SAEVIG ?? UTE: Vito Wormgoor må stå over sesongavsl­utningen mot Odd.
ARKIVFOTO: RUNE SAEVIG UTE: Vito Wormgoor må stå over sesongavsl­utningen mot Odd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway