Bergens Tidende

Bruker festpenger på fly

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Spillerne ønsket ikke å kjøre bil eller buss til årets viktigste kamp.

Planen var egentlig at NestSotra skulle kjøre til Ålesund i privatbile­r. Så klarte klubben å skaffe en buss og lage en reiserute med både mat- og treningspa­use på veien.

Men ingen av delene var godt nok for klubbens spillere. Før årets viktigste kamp, kvalikkamp­en mot Aalesund, ønsket de best mulig oppladning. De ville fly.

Åpner «botkassen»

For å få finansiert de dyre flybillett­ene til Sunnmøre, ble spillerne derfor enige om å åpne «botkassen». Som mange andre fotballag har Nest-Sotra et internt botsystem, der pengene brukes på et sosialt formål etter sesongen. Gjerne en tur til utlandet.

– Vi hadde en god fest etter at vi sikret kvalikplas­sen. Og nå naermer det seg jul, uansett, så det hadde vaert vanskelig å planlegge en tur. Derfor ville vi heller bruke pengene på å fly til Ålesund. Det gagner flere spillere, forklarer kaptein Bjarte Haugsdal.

Osingen påpeker at det ikke var noe feil med opplegget klubben hadde laget. De hadde nok vaert i like god fysisk forfatning etter en busstur. Dessuten ville en busstur hjem ikke vaert bra for restitusjo­nen, dersom de skulle ta seg videre til neste runde.

– Sultne vinnere

Trener Steffen Landro er ikke overrasket.

– Dette er bare nok et eksempel på hvorfor vi overpreste­rer. Gjengen vi har er sultne vinnere. Det som betyr mest for dem, er det som skjer på banen, sier han.

Treneren var ikke blant pådriverne for å endre reiseopple­gget. Han var, for en gangs skyld, ganske fornøyd med reisen klubben hadde planlagt. Men det sterke ønsket fra spillerne fikk ham til å endre mening – og reiserute.

– Vi har en spillertro­pp som tenker på alt mulig. De hadde sett at det fantes en enklere løsning enn den vi hadde laget, sier Landro.

Nå blir det fly lørdag, to netter på hotell og hjemreise mandag i stedet. Mesteparte­n finansiert av botpengene, som egentlig var øremerket fest.

– Feste kan vi gjøre, uansett. Det har vi vist allerede, sier Haugsdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway