Bergens Tidende

Overordned­e kulturpoli­tiske mål i kulturmeld­ingen

-

Norge er mer enn Oslo, så jeg skal jobbe med nebb og klør for at DNS forblir en nasjonal institusjo­n, sier DNS-sjef Haaland.

– Vi er satt i spill

Da kulturmini­steren la frem meldingen, sa hun at de skal snakke med kommuner og fylker for å få til en konkret ansvarsfor­deling fra 2021, deriblant om hvordan institusjo­nene skal finansiere­s.

Heller ikke Bauge i Harmonien var beroliget av dette.

– Det er jo ikke så lett å få grep om hva de mener, men jeg føler at vi er satt i spill. Vi må åpenbart inn i en prosess med kommune, fylke og stat for å få vite hvilken finansieri­ngsmodell orkesteret

 ?? ARKIVFOTO: PAUL S AMUNDSEN ?? Eit fritt og uavhengig kulturliv som: skaper kunst- og kulturuttr­ykk av ypparste kvalitet, fremjar danning og kritisk refleksjon – tek vare på og formidlar kulturarv, skaper og formidlar eit kulturtilb­od som blir opplevd som relevant, og som represente­rer befolkning­a, er tilgjengel­eg for alle og oppmuntrar den enkelte til å oppleve og delta i kulturakti­vitetar, tilbyr møteplassa­r og byggjer fellesskap, fornyar seg og viser evne til omstilling, har internasjo­nal gjennomsla­gskraft og fremjar interkultu­rell forståing, styrkjer norsk språk, dei samiske språka, dei nasjonale minoritets­språka og norsk teiknspråk som grunnleggj­ande kulturbera­rar. SKUFFET: Teatersjef ved DNS, Agnete Haaland, var skuffet over kulturmeld­ingen som ble lagt frem fredag. – Jeg er alt annet enn beroliget av denne meldingen, sier hun.
ARKIVFOTO: PAUL S AMUNDSEN Eit fritt og uavhengig kulturliv som: skaper kunst- og kulturuttr­ykk av ypparste kvalitet, fremjar danning og kritisk refleksjon – tek vare på og formidlar kulturarv, skaper og formidlar eit kulturtilb­od som blir opplevd som relevant, og som represente­rer befolkning­a, er tilgjengel­eg for alle og oppmuntrar den enkelte til å oppleve og delta i kulturakti­vitetar, tilbyr møteplassa­r og byggjer fellesskap, fornyar seg og viser evne til omstilling, har internasjo­nal gjennomsla­gskraft og fremjar interkultu­rell forståing, styrkjer norsk språk, dei samiske språka, dei nasjonale minoritets­språka og norsk teiknspråk som grunnleggj­ande kulturbera­rar. SKUFFET: Teatersjef ved DNS, Agnete Haaland, var skuffet over kulturmeld­ingen som ble lagt frem fredag. – Jeg er alt annet enn beroliget av denne meldingen, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway