Bergens Tidende

– Det er litt irriterend­e ikke å vaere på pallen

- TRULS FENRE truls.fenre@bt.no

Sverre Lunde Pedersen (26) er ennå ikke tilbake i toppslag etter sykdommen i høst, men leverte likevel en brukbar 1500-meter lørdag.

Det ble en femteplass på osingen, som gikk inn på tiden 1.48,65 på utendørsba­nen i japanske Tomakomai lørdag. Dermed forbedret han forrige helgs syvendepla­ss noe, men har fortsatt mer å gå på.

– Det kommer seg. Jeg er mye naermere pallen enn forrige helg. Det er litt irriterend­e ikke å vaere på pallen, men sånn er det. Det gir ekstra sult og motivasjon til å trene mot å slå nederlende­rne, sier Pedersen på telefon fra Japan etter løpet.

Har slitt med sykdom

Pedersen har slitt med sykdom før sesongstar­ten, men sa etter fredagens lagtempo at han føler seg skarpere enn forrige helg.

– Jeg følte meg bra i dag. Jeg gikk mot en rask løper (Krol, journ.anm.) og ble litt preget av det. Det var litt virent i to vekslinger, men det ble uansett litt og litt bedre, sier Pedersen, som er positiv foran søndagens 5000-meter:

– Det blir spennende, formen er stigende. Jeg gikk en bra 5000-meter forrige helg, så jeg håper å ta enda noen steg søndag.

Nederland stakk av med alle pallplasse­ne lørdag, da Kjeld Nuis vant (1.47,61) foran Patrick Roest og Thomas Krol.

Sindre Henriksen var også i aksjon på 1500-meteren. Bergensere­n gikk inn til tiden 1.49,81, noe som til slutt holdt til en ellevtepla­ss.

Ny Lorentzen-skuffelse

Det ble ingen opptur for Håvard Holmefjord Lorentzen, som hadde mye å gå på etter fredagens skuffende ellevtepla­ss på 500 meter. Lørdag gikk han inn til 35,75 på samme distanse, noe som holdt til en syvendepla­ss.

– Jeg hadde håpet å åpne en del raskere enn fredag, men endte opp med litt tregere. Der var løpet allerede kjørt med tanke på pallplass. Løpet var nok bedre enn på fredag, det viser tiden også, men det er et stykke unna det jeg hadde håpet, sier Lorentzen etter løpet, og legger til:

– Jeg hadde den nest raskest runden av alle i dag, så toppfarten er fremdeles bra. Men det var et rufsete løp.

Som på fredag var det japanske Tatsuya Shinhama som tok seieren, denne gangen med tiden 35,20.

– Frustreren­de

Lorentzen har ikke fått det helt til å stemme på utendørsba­nen i Tomakomai, etter at han forrige helg åpnet verdenscup­en med seier innendørs i Obihiro.

– Det passer kanskje litt bedre å gå utendørs for andre enn for meg. Jeg føler meg ikke noe dårligere enn forrige helg. Det er frustreren­de ikke å gå fortere enn jeg gjør, selv om jeg går fort. Men jeg kommer ikke med noen unnskyldni­ng, det er like forhold for alle, sier Lorentzen.

Under begge løpene slet Lorentzen med åpningen. Lørdag hadde han derimot en sterkere avslutning. Etter at makkeren, Jan Smeekens, tjuvstarte­t, ble Lorentzen stående litt avventende da startskudd­et gikk for andre gang.

– Vi ble holdt veldig lenge. Nå har makkerne mine tjuvstarte­t alle fire gangene, så nå håper jeg at jeg får en som ikke tjuvstarte­r neste gang, sier Lorentzen.

Bergensere­n er nå nummer to i verdenscup­en på distansen sammenlagt, bak Shinhama. Søndag stiller han til start på 1000 meter.

 ?? ARKIVFOTO: PETER DEJONG, AP ?? BEDRING: Sverre Lunde Pedersen er ikke tilbake i toppform, men er på bedringens vei. Her fra allround-VM i Amsterdam i mars.
ARKIVFOTO: PETER DEJONG, AP BEDRING: Sverre Lunde Pedersen er ikke tilbake i toppform, men er på bedringens vei. Her fra allround-VM i Amsterdam i mars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway