Bergens Tidende

De mener én uke i året med seksualite­tslaere er for altfor lite

-

For lite om sex og for mye problemfok­us. Det er dommen en gjeng tiendeklas­singer gir seksualund­ervisninge­n på Hop Oppveksttu­n.

Én uke i året

Én uke i året får alle elever fra 8.–10. klasse laere om sex og sånn.

Opplegget kalles Uke6, det er en prosjektuk­e i nettopp uke seks. Den handler om mange sider ved seksualite­t og kropp og brukes av flere skoler i Bergen kommune.

Én uke er altfor lite, mener Elise Frøseth-Anginsen, Petter A.S. Blom, Frida Drivenes, Emily Forman, Steffen Rødbotten-Henriksen og Tilde Nesse Jørgensen.

Varierer for mye

De synes de fikk mye informasjo­n i Uke6, men det handlet mest om kjønnssykd­ommer og om at «du kommer til å bli gravid». Dessuten varierer undervisni­ngen for mye fra laerer til laerer.

Akkurat det har skolebyråd Roger Valhammer (Ap) hørt fra flere hold.

Han mener denne undervisni­ngen varierer for mye også mellom skolene. Men nå skal det bli andre boller, lover han.

Plan for seksuell helse, seksualopp­lysning og seksualite­tsundervis­ning, som nå er ute til høring, skal sørge for at alle elever får et mer likeverdig tilbud. Målet er å lage en felles standard for skolene i Bergen kommune.

Følelser og aksept

– Vi kaller det seksualite­tsundervis­ning for å vise at det ikke bare handler om sex. Følelser, grenser og aksept for forskjelle­r er også viktig å få inn i undervisni­ngen, sier han, og legger til at de tre siste temaene også skal omtales i barnehagen­e.

Planen er et resultat av at en tverrpolit­isk gruppe unge politikere i Bergen bystyre ba om at

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway