Bergens Tidende

I

-

KKE BLE DET GULL og ikke ble det sølv. I stedet ble det bronse, altså en ikke spesielt sterk plassering for en klubb som er så stor og som har så store ressurser som Brann. I så måte er en tredjeplas­s omtrent som ventet.

Men hallo. Ser man på Brann i en annen kontekst, er årets poengfangs­t den tredje største noensinne. Klubben tok flere poeng pr. kamp i år enn de gjorde i den legendaris­ke 1963-sesongen (ja, vi har regnet om til tre poeng pr. seier).

Skal man da jamre seg over gullet som røk og til og med sølvet som røk, eller glede seg over Branns fremganger?

Man kan gjøre begge deler. Man kan beholde en balanse i hvordan man ser på en slik sesong. For ille var den slett ikke, og fenomenal var den heller ikke. Det var og ble en god sesong. BRANN LEDET LENGE. Det ble snakk om BTs gulltog og VGs gullduell. Det var spenning, dirrende sådan, og i en periode så det ut som verken Brann eller Rosenborg hadde lyst til å vinne gullet – de var omtrent like skuffende, begge to.

Det var en sesong som fint illustrere­r Branns historie. Høye topper og dype daler. Seier på Lerkendal, poengsløse­ri hjemme mot Sandefjord. Syke selvmål og søte susere i vinkelen.

Og selvsagt. Det mest illustrere­nde av alt. Optimisme etterfulgt av en solid sprekk. Den kjenner vi, den dramaturgi­en der.

SVART BLANDET MED HVITT gir grått, og selv om det etter dørgende kjedelige 1–0 hjemme mot Odd er fristende å akseptere en slik fargesjatt­ering som konklusjon­en på Branns 2018-sesong, blir det feil. For rekken 2–5–3 på Lars Arne Nilsens tre år som eliteserie­trener for Brann, er ikke mye grått. Det er lysegrønt, egentlig. Som håpet.

Håpet er at Brann skal kunne bli stabile oppi der. Det har de knapt nok vaert, hvis man ser bort fra en kort periode da byens rikeste herrer gikk sammen om å finansiere et seriegull for ikke så veldig lenge siden.

De har i så måte et godt fundament. Neste år spiller Brann ikke lenger på en byggeplass. Den selvfinans­ierende nye tribunen blir ingen arkitekton­isk perle, men den kommer til å gi en ramme rundt banen en slik klubb fortjener.

Brann har nyss oppgradert spillertro­ppen for om lag 15 millioner kroner, og de kommer til å oppgradere mer i

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway