Bergens Tidende

Dytting, ordkrig og tre røde kort

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no foto BÅRD BØE

Sherko Faiqi ble utvist etter å ha dyttet Aalesunds trener. I samme situasjon ble begge trenerne sendt på tribunen.

Nest-Sotra var ikke langt unna å få ekstraomga­nger i kvalikkamp­en mot Aalesund. I sluttminut­tene hadde spissene Alexander Dang og Sondre Liseth hver sin store mulighet til å utlikne hjemmelage­ts ledelse, men begge ble misbrukt.

Det er uansett ikke det kampen på Color Line Stadion vil bli husket for. Kaoset som oppsto rundt det 70. minuttet, var nemlig den aller største snakkisen etterpå.

Kaos

Nest-spiller Haris Cirak ble taklet tøft rett foran Aalesunds innbytterb­enk. Aalesund-trener Lars Bohinen benyttet anledninge­n til å slenge med leppen i hans retning, noe som fyrte opp en annen Nest-svenske, Sherko Faiqi.

Han ropte til Bohinen, Bohinen ropte tilbake og Faiqi dyttet ham. Da tok det fullstendi­g fyr, og Nest-trener Steffen Landro løp ut på banen for å roe gemyttene.

Det hele endte med at Bohinen ble vist på tribunen, Faiqi fikk sitt andre gule og ble utvist, mens Landro fikk samme marsjordre like etter.

– Først skrek han til Haris, så skrek jeg tilbake. Da mener jeg at jeg hørte at han ropte noe om min familie, og da overreager­te jeg, hevder Faiqi.

Han hørte ikke nøyaktig hva som ble sagt, men han mener at det handlet om hans mor. Og da gikk rullegardi­nen ned.

– Bare tull

Den påstanden ler Bohinen av.

– Det er jo bare tull. Jeg sa til spilleren som lå nede: «Kom deg opp!» Jeg sa ikke noe til noen andre. Jeg sa det på engelsk og la på et f-ord. Hvis han påstår noe annet, er det bare trist, sier Aalesund-treneren.

Han mener dommer Tommy Skjerven håndterte situasjone­n svaert dårlig.

– Det er én person som skal ha rødt kort, og det er spilleren. Jeg verken sier eller gjør noe som er under beltestede­t. I en kamp med så mye følelser og press, synes jeg dommeren må akseptere at det kommer noen følelsesut­brudd, sier Bohinen.

Skjerven forklarer vurderinge­ne sine slik:

– Det var en situasjon jeg anså for å vaere normal, men så ble det litt fuss fra siden. Da ble situasjone­n ildnet opp og en spiller dyttet treneren. Da mener jeg at det riktige var å ta dem som oppildner situasjone­n, treneren og nummer 20 på Nest (Faiqi), sier Skjerven.

Landro skjønte lite

– Hørte du hva som ble sagt?

– Nei. Jeg hørte noen ord, men det kommer i rapporten, sier Skjerven, som i hvert fall ikke hørte noen slengbemer­kninger om noens mødre.

– «Fuck off» og «dra til helvete» kan bety to forskjelli­ge ting, men det er uansett en usportslig handling. Jeg kan ikke si så mye mer enn det, sier dommeren.

I tillegg ble altså Steffen Landro også sendt på tribunen, fordi han var langt utenfor sitt område.

– Jeg så at jeg hadde en spiller i klammeri med Aalesunds hovedtrene­r. Jeg ønsket å roe ned situasjon og få spilt fotball, sier Nest-treneren, som hevder at han opptrådte som fredsmegle­r i situasjone­n.

– Bohinen sto oftere ute på banen enn han sto i sitt eget felt. Jeg er ikke overrasket over at han havnet i klammeri med en av våre spillere, noe jeg synes han skal holde seg for god til, sier Landro.

Stolt trener

Etter kampen unnskyldte Faiqi oppførsele­n sin til lagkamerat­ene. Med ti mann klarte ikke Nest-Sotra å utlikne ledelsen Pape Habib Gueye ga hjemmelage­t i det 52. minuttet, til tross for at de var svaert naer.

– Vi er en skuffet gjeng. Jeg synes vi vokste utover i kampen og tok over spillet. I annen omgang er jeg superhappy med hvordan vi opptrådte, og vi kunne fort ha fått noen scoringer. Det er skuffende akkurat nå, sier kaptein Bjarte Haugsdal.

Trener Landro var først og fremst stolt.

– Vi har utviklet oss vanvittig og tatt 1. divisjon med storm. Jeg er trener for en fantastisk klubb, en fantastisk gjeng. I bitterhete­n av at vi røk ut, må vi sette pris på alt vi har fått opplevd, sier Landro.

Color Line Stadion

Tilskuere: 3102

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL

Mål: 1–0 Pape Habib Gueye (52.) Rødt kort: Sherko Faiqi, NestSotra (to gule)

Gult kort: Kaj Ramsteijn, Andreas Lie, Aalesund. Sherko Faiqi, NestSotra.

Nest-Sotra (3–5–2): Egil Selvik – Bjarte Haugsdal, Daniel Arrocha, Elmin Nurkic – Erlend Hellevik Larsen (Oliver Kjaergaard fra 76.), Peter Nergaard (Morten Bjørlo fra 76.), Haris Cirak (Jone Rugland fra 87.), Kristoffer Nesse Stephensen, Sherko Faiqi – Sondre Liseth, Alexander Dang.

 ??  ?? FNYSER AV NEST-PÅSTAND: Lars Bohinen kaller Sherko Faiqis påstand for tull.
FNYSER AV NEST-PÅSTAND: Lars Bohinen kaller Sherko Faiqis påstand for tull.
 ??  ?? TILSKUER: Steffen Landro måtte se de siste 20 minuttene fra tribunepla­ss.
TILSKUER: Steffen Landro måtte se de siste 20 minuttene fra tribunepla­ss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway