Bergens Tidende

Mjelde er skuffet, men ikke overrasket

- TRULS FENRE truls.fenre@bt.no foto RUNE SAEVIG

Åsane spiller i 2. divisjon i 2019. Trener Mons Ivar Mjelde er ikke overrasket over at klubben havnet i faresonen i årets 1. divisjon.

Med 1–2 i det første kvalifiser­ingsoppgjø­ret lå Åsane svaert godt an foran returoppgj­øret på Myrdal. Men et KFUM-lag med finesse og selvtillit sendte Mons Ivar Mjelde og Åsane brutalt ned en divisjon.

– Følelsen er aldri god når du rykker ned. Den er ikke god når du taper fotballkam­per heller. Skal du jobbe i fotballen må du glede deg når det går bra og takle det når det ikke går så bra, sier Mjelde etter at nedrykket er et faktum.

– Det at vi spiller kvalik er et resultat av at man ikke har vaert dyktig nok over tretti kamper. Når man først havner i kvalik så synes jeg vi gjorde en anstendig jobb i Oslo. Denne kampen hadde vi en viss kontroll på lenge, så skjedde det et eller annet med oss da vi slapp inn mål. De fikk blod på tann og energi, og vi ble litt preget. Det er skuffende å se at alt rant mellom fingrene på oss de siste 20 minuttene, konstatere­r Mjelde.

Samme plan

Laget var det samme som slo KFUM i det første oppgjøret i Oslo: midtstoppe­r Magnus Bruun-Hanssen var flyttet frem som spiss, og Erik Huseklepp var fortsatt ikke frisk nok til å starte.

– Vi har hatt veldig mye skadetrøbb­el i år. Vi ønsket å ha folk på banen som kunne duellere godt og løpe mye. Vi prøvde å spille på våre sterke sider, og de er definitivt annerledes enn KFUMs sterke sider, sier Mjelde.

Det fikk Åsane merke da KFUM utliknet. Oslo-laget spilte med ro og selvtillit, og 3–1-målet kom etter at Stian Sortevik fikk holde på ballen, drible seg enkelt fri og skru ballen inn ved lengste stolpe – alt inne i Åsanes sekstenmet­er.

– Altfor lite konstante

Mjelde er ikke overrasket over at laget havnet på kvalikplas­s og oppsummere­r sesongen på følgende måte:

– Sesongen har vaert preget av altfor mange skader på viktige spillere. Vi har variert fra det glimrende til det elendige. Vi har vaert altfor lite konstante i prestasjon­ene våre. Prestasjon­ene har vaert så varierende at det ikke er så rart at vi havnet der vi havnet. Jeg hadde trodd vi skulle klare å ro i land et godt nok resultat i dag.

Nedrykket betyr strammere økonomi. Foreløpig står Mjelde, Erik Huseklepp og flere andre spillere uten kontrakt etter 2018. Hva som skjer fremover vet Mjelde lite om.

– Kontrakter for både trenere og spillere er satt på vent. Klubben holder kortene tett til brystet. Vi får se hva klubben ønsker å gjøre.

Slik var kampen

Som i det første oppgjøret spilte Åsane direkte og tok kommandoen fra start. I det 17. spilleminu­tt fikk Åsane innkast. Nikolai Harris kastet langt, ballen danset seg gjennom feltet og endte til slutt foran beina på Magnus Bruun-Hansen. Den vikarieren­de spissen smelte ballen kontant i nettet.

Den første omgangen bar preg av høy intensitet og to lag som ga alt for å sikre seg billett til neste års 1. divisjon.

Tolv minutter ut i andre omgang fikk KFUMs Lars Larsen skyte upresset fra 20 meter. Ballen snek seg inn ved naermeste stolpe og det sto 1–1 på Myrdal.

Da det var spilt 72 minutter gikk bortelaget opp i ledelsen. Moses Mawa fikk vende opp ved sekstenmet­eren og smelte ballen i lengste hjørne.

Derfra og ut fikk Åsane til lite, selv om de måtte. Erik Huseklepp, som sliter med en ankelskade, kom inn fem minutter etter scoringen, men KFUM spilte nå med ro og selvsikker­het. Ti minutter før slutt fikk de sin tredje scoring. Stian Sortevik driblet seg enkelt fri inne i feltet og skrudde ballen i lengste hjørne.

Åsane flyttet frem det de hadde, men maktet ikke å spille seg til skikkelige målsjanser. KFUM spilte som om de hadde vaert i 1. divisjon hele sesongen, og kunne til slutt juble for opprykk.

Myrdal stadion

Tilskuere: 925

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL

Gult kort: Martin Ueland, Nikolai Harris, Magnus Bruun-Hanssen, Åsane. Moses Mawa, Håkon Aalmen, KFUM.

Mål: 1–0 Bruun-Hanssen (17), 1–1 Larsen (58), 1–2 Mawa (73), 1–3 Sortevik (81).

Åsane (3–5–2): Borger Thomas – Martin Ueland, Jonas Hestetun, Joakim Hammerslan­d (Ole Martin Kolskogen, 72) – Tomas Kristoffer­sen, Nikolai Harris (Erik Huseklepp, 77), Simen Lassen, Viljar Birkeland (Dennis Antwi, 89), Michael Ogungbaro – Magnus Bruun-Hanssen, Håkon Lorentzen.

 ??  ?? TUNGT: Erik Huseklepp måtte til slutt innse at Åsane ikke spiller i 1. divisjon til neste år.
TUNGT: Erik Huseklepp måtte til slutt innse at Åsane ikke spiller i 1. divisjon til neste år.
 ??  ?? NEDRYKK: Da KFUM utliknet på Myrdal glapp det fullstendi­g for Mons Ivar Mjeldes menn.
NEDRYKK: Da KFUM utliknet på Myrdal glapp det fullstendi­g for Mons Ivar Mjeldes menn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway