Bergens Tidende

Fortell oss hva dere ønsker

-

salmer og orgel, og synes ikke den er for folk flest. Det er viktig for kirken at noen minner oss på at terskelen for å delta i gudstjenes­ten kan føles høy, og at musikkstil­en føles spesiell. Vi kan ikke slå oss til ro dersom noen opplever at kirkens tradisjon skaper avstand til troen og Gud.

MEN OM GUDSTJENES­TEN er meningene delte. Mange er glade i vår vanlige søndagsgud­stjeneste, som er formet av tradisjon, teologi og levd trosliv gjennom lange tider. Samtidig har menigheten etter gudstjenes­tereformen i 2011 fått muligheten til å velge mellom ulike alternativ­e ordninger - også til å lage noen søndagsgud­stjenester som ikke er høymesser, men har enklere liturgisk og musikalsk preg. Her er det altså muligheter for å skape en større grad av variasjon enn det som ofte skjer. Det ville vaere fint om Mona Fonnes og alle som er enige med henne tar kontakt med kirken der de bor og melder inn sine ønskemål for gudstjenes­ten der. Jeg kan ikke love at det skjer noe innen neste søndag, men jeg tror jeg kan love at de vil bli godt mottatt.

 ?? ARKVFOTO: HELGE SUNDE ?? MER VARIASJON: Det ville vaere fint om Mona Fonnes og alle som er enige med henne tar kontakt med kirken der de bor og melder inn sine ønskemål for gudstjenes­ten, skriver biskop Halvor Nordhaug.
ARKVFOTO: HELGE SUNDE MER VARIASJON: Det ville vaere fint om Mona Fonnes og alle som er enige med henne tar kontakt med kirken der de bor og melder inn sine ønskemål for gudstjenes­ten, skriver biskop Halvor Nordhaug.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway