Bergens Tidende

Den havarerte flytedokke­n er forsikret og skal heves igjen

Én person havnet i sjøen, men ble reddet på land og er uskadet etter at den enorme flytedokke­n sank i går. – Jeg har ikke noe ønske om at dokken skal ligge der den ligger nå. Hevingsfar­tøyer står allerede i kø for å hjelpe oss, sier konsernsje­f Kurt Rune

- HILDE HEIAN hilde.heian@bt.no ARNE EDVARDSEN KEN ROSSLAND ADALHEIDUR AUDARDOTTI­R OLDEIDE ADRIAN BRUDVIK HILDE OLSEN AALVIK foto GEIR MARTIN STRANDE

Mandag like før klokken 11.30 gikk alarmen på Ågotnes.

Den gamle flytedokke­n som i sin tid lå på Laksevåg sank da den skulle ta inn et fiskefartø­y for vedlikehol­d.

Det var en stund uklart hvor mange personer som hadde havnet i sjøen. Både politiet og konsernsje­fen ved CCB stadfestet til slutt at det dreide seg om én person.

– Det er en person som har vaert i vannet. Vedkommend­e er nå oppe av vannet og er uskadet, opplyste operasjons­leder Stein Rune Halleraker i Vest politidist­rikt til BT like etter hendelsen.

– Helt uvirkelig

På en pressekonf­eranse i går opplyste Kurt Rune Andreassen at det var åtte personer om bord i dokken da ulykken skjedde. En av dem havnet altså i sjøen.

Vedkommend­e hadde redningsut­styr og ble raskt plukket opp igjen.

Politiet slår fast at ingen er savnet etter ulykken.

– Dette er helt uvirkelig. Vi har brukt halvannet år på å sette denne dokken i stand. Vi har brukt mye tid og penger på å oppgradere den, sier konsernsje­fen.

Det var i forbindels­e med en dokkingsit­uasjon at det hele gikk galt, opplyser han.

– Dokken begynte å gå lavere og lavere i vannet, så gikk den ned.

Dokken var tidligere eid av Bergen Group, og lå på Laksevåg. CCB-basen kjøpte den sommeren 2017, og flyttet den til Ågotnes.

– Det var mye lekkasjer på den da vi kjøpte dokken. Vi har brukt vanvittig mye ressurser på den. Blant annet er alle tankene reparert.

– Dette er helt forferdeli­g. Jeg har nesten ikke ord, sier Andreassen.

Han forteller at de gjorde alle risikoanal­yser og stresstest­er de kunne i forkant.

– For meg er det en gåte at dette skjedde, sier han.

– Dette er en gammel dokk som nå fremsto i god stand, legger han til.

Ligger på 60 meter

– Dokken ligger nå i en skråning på cirka 60 meters dyp. Den var godt forankret i land med voldsomme fortøyning­er både i øst og vest. De to punktene i land skal kunne klare å holde flytedokke­n stabil, sier Andreassen.

Han sier at man så snart som mulig vil gå ned til havaristen med en ROV (fjernstyrt undervanns­farkost) for å undersøke tilstanden og hvordan den ligger.

Han forteller at de ikke fikk tak i en ROV mandag, men at det

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway