Bergens Tidende

Kurtovic ute lenge

-

Amanda Kurtovic har fått revet av fremre korsbånd i venstre kne.

Dermed venter et langt fravaer for den norske landslagss­pilleren. Bucurestis­tjernen fikk en vridning i kneet i EMgeneralp­røven mot Frankrike søndag og forlot banen på båre med sterke smerter.

Operasjon

Mandag var Kurtovic gjennom medisinske tester, og utfallet ble akkurat så nedslående som fryktet. NHF bekrefter at 27-åringen har ødelagt et korsbånd i venstre kne.

– Dette er en alvorlig kneskade, som vil sette Amanda ut av håndballsp­ill i flere måneder. En slik skade i fremre korsbånd blir normalt operert hos unge mennesker og idrettsutø­vere, sier landslaget­s lege, Anne Froholdt.

Det er ikke uvanlig at denne type korsbåndsk­ade medfører et fravaer på rundt ni måneder.

Da landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n i går at han fortsetter planleggin­gen av det kommende EM-sluttspill­et i Frankrike uten Kurtovic.

Det er ikke klart hvem som tar plassen til Kurtovic i den norske EM-troppen, men at det vil bli offentligg­jort straks dette er klart.

– Det er utrolig synd for laget at Amanda er skadd, men vi må på en måte se fremover. Vi har et mesterskap vi skal spille, og så får vi håpe det ikke er alvorlig. Skulle det likevel vaere det, får hun god oppfølging og hjelp av det apparatet vi har rundt landslaget, sier strekveter­anen Heidi Løke.

Skadeflora

Kurtovic-skaden var den mest alvorlige av flere dårlige skadenyhet­er for EMtroppen søndag.

Målvaktsve­teranen Katrine Lunde tråkket over på oppvarming og hadde for store smerter til å spille generalprø­ven. I tillegg måtte Thea Mørk ut underveis med krampetend­enser i låret.

Landslagsk­aptein Stine Bredal Oftedal har fra før spilt minimalt i EM-oppkjøring­en som følge av problemer med lårmuskula­turen.

 ??  ?? Amanda Kurtovic
Amanda Kurtovic

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway