Bergens Tidende

BT-børsen 2018

-

Kanskje henger det sammen med det som skjedde i sommer. Haugen bestemte seg for å gi alt for å vinne gullet, og sier selv han aldri har trent så mye som i høst. Motivert av utsiktene til å vinne serien.

– Jeg bestemte meg for å gjøre absolutt alt i hverdagen min for å vinne gull. Jeg har trent for å vaere klar til det skulle avgjøres. Men det gikk jo ikke.

– Hvorfor ikke, tror du?

– Jeg føler Rosenborg kanskje håndterte situasjone­n bedre. De vant på dager der de ikke fungerte helt. Det er ikke så mange kamper de har prestert virkelig godt i, likevel vinner de med fem poeng. Det er noe med kulturen der oppe.

– Men i og med at dere ble nummer tre, må det også ha handlet om at dere ikke var gode nok?

– Ja. Det sier seg selv. I vår hadde vi en annen energi i spillet vårt, i høst har det ikke vaert sånn.

Irritert

Bronse er fint. Men gull er det så definitivt ikke. Det er holdningen til Fredrik Haugen etter at sesongen er avsluttet. For selv om det er lenge siden gullet glapp, kjenner Branns midtbanema­nn fremdeles på sinne.

– Er du irritert?

– Ja, og det kommer jeg til å vaere lenge. Vi hadde en mulighet i år. Jeg tror Rosenborg begynte å bli redde på et tidspunkt. Men så begynte vi å rote litt, og de kom naermere og naermere. Det kommer til å ta tid for meg å få dette ut av systemet.

– Den bronsefeir­ingen, kjente du den noen plass?

– For defensivt

– Nei! Hårene sto ikke på armene da, for å si det sånn. Vi må få lov å vaere skuffet nå. For når vi viser i store perioder at vi er like gode som Rosenborg, hvorfor skal vi ikke kunne vaere det over en hel sesong? Det at jeg er skuffet, viser bare ambisjoner.

Flere, også i Brann, har gitt uttrykk for glede over at Brann nådde målsetting­en om medalje. Vel. Det er ikke glede Haugen kjenner på.

– Vi kan ikke vaere fornøyd med en tredjeplas­s når vi har vaert i toppen hele sesongen, det blir for defensivt. Men det er todelt. Vi skal ha respekt for dem som er glade, de som har støttet oss hele sesongen og er fornøyde med at vi tar medalje. Samtidig må vi, sammen med dem, kreve mer av oss selv. Vi sviktet litt, det må vi bare innrømme. Da må vi få lov å vaere skuffet!

 ?? ARKIVFOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN ?? IRRITERT: Fredrik Haugen er fortsatt skuffet etter at seriegulle­t røk, og lot seg ikke bevege av lørdagens bronsefeir­ing. 1. Fredrik Haugen, 5,22 2. Taijo Teniste, 53. Vito Wormgoor, 4,86 NB! Flere spillere har et snitt på 5 eller mer, men ingen av dem har spilt nok kamper til å vaere med i vurderinge­n avÅrets Spiller i BT. Da må man ha spilt 60 prosent av kampene. Blant dem er Ruben Kristianse­n, Sivert Heltne Nilsen og Ruben Yttergård Jenssen.
ARKIVFOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN IRRITERT: Fredrik Haugen er fortsatt skuffet etter at seriegulle­t røk, og lot seg ikke bevege av lørdagens bronsefeir­ing. 1. Fredrik Haugen, 5,22 2. Taijo Teniste, 53. Vito Wormgoor, 4,86 NB! Flere spillere har et snitt på 5 eller mer, men ingen av dem har spilt nok kamper til å vaere med i vurderinge­n avÅrets Spiller i BT. Da må man ha spilt 60 prosent av kampene. Blant dem er Ruben Kristianse­n, Sivert Heltne Nilsen og Ruben Yttergård Jenssen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway