Bergens Tidende

Åpent om Mjelde får fortsette

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no

– Vi har resultatet. Og det var ikke et resultat klubben ønsket, sier Åsanes sportssjef om jobben trener vMons Ivar Mjelde har gjort.

Åsane gikk på en dundrende smell da de tapte hjemme i kvalifiser­ingskampen mot KFUM Oslo søndag og rykket ned til 2. divisjon.

Klubbens trener de siste to sesongene har vaert Mons Ivar Mjelde. Om han får fortsette eller ikke, er nå et helt åpent spørsmål, bekrefter Jostein Hatlebrekk­e, styreleder i Åsane Fotball.

– Nå skal vi involvere spillere, trenere og apparatet for øvrig. De skal først få uttale seg. Så skal sportslig leder (Trond Bjørndal) levere en innstillin­g. Deretter skal vi bestemme oss, sier Hatlebrekk­e.

Avklaringe­n vil trolig komme innen få dager.

Sportslig leder Trond Bjørndal svarer slik på spørsmål fra BT om hvordan han vurderer jobben Mjelde og trenerteam­et har gjort.

– Jeg ønsker ikke å uttale meg, men vi har resultatet. Og det er et resultat klubben ikke har ønsket, sier Bjørndal.

Et problem Åsane nå møter, er at årets budsjett på 14 millioner kroner må barberes kraftig. På grunn av at klubben har rykket ned blir inntektene lavere.

Nettopp det faktum at klubbens divisjonss­tatus var så usikker, var en hovedgrunn til at Mjeldes kontrakt ikke ble fornyes i sommer.

– Har dere råd til Mjelde om dere rykker ned, styreleder Hatlebrekk­e?

– Først når vi vet hvilke økonomiske konsekvens­er nedrykket får, kan vi si noe om hvilke rammebetin­gelser vi kan sette på trenerside­n og klubbens drift for øvrig, sier Hatlebrekk­e.

Mjelde har ikke vaert tilgjengel­ig for et intervju mandag, men skriver følgende i en tekstmeldi­ng til BT:

«Jeg vet ikke hva Åsane tenker. Jeg vurderer fotballmul­igheter og private jobbmuligh­eter nå. Åsane blir også vurdert om de ønsker det»

– Tidenes sterkeste stall

En hovedårsak til nedrykket har, ifølge intervjuer Mjelde har gitt, vaert at sentrale spillere har manglet på grunn av skader. Men trenernes bønn om forsterkni­nger før sesongen og i sommer ble i liten grad lyttet til av klubben.

Sportslig leder Bjørndal forteller at Åsane aldri har hatt tradisjon for å gjøre mye på overgangsf­ronten på sommeren.

– Jeg har også oppfattet at klubben og trenerteam­et har ment at stallen vi har hatt denne sesongen er den sterkeste vi noen gang har hatt i denne ligaen, sier Bjørndal, og legger til:

– Vi har sagt at de stegene vi skal ta, de skal vi ta på treningsfe­ltet.

Spillere uten kontrakt

Om lag to tredjedele­r av spillerne i Åsane har ikke kontrakt for neste sesong. Blant dem som har en usikker fremtid, er kaptein Jonas Hestetun.

– Det har vaert snakk om skader, men jeg tror hovedgrunn­en til at vi rykket ned er at vi har vaert for dårlige i begge boksene. Vi har ikke satt sjansene og vi har sluppet inn en haug med billige mål (57 baklengs på 30 kamper i serien), sier Hestetun.

Tilliten til Mjelde og trenerteam­et har likevel vaert høy gjennom sesongen, sier kapteinen.

– Vi har absolutt hatt tillit til Mons i løpet av sesongen, og vi har forholdt oss lojalt til planen. Det har ikke stått på det, sier Hestetun.

 ?? FOTO: RUNE SAEVIG ?? NÅDDE IKKE MÅLET: Åsane hadde mål om å lukte på kvalifiser­ingsspill til Eliteserie­n denne sesongen, ifølge styreleder Jostein Hatlebrekk­e. Det endte med nedrykk for Åsane og trener Mons Ivar Mjelde.
FOTO: RUNE SAEVIG NÅDDE IKKE MÅLET: Åsane hadde mål om å lukte på kvalifiser­ingsspill til Eliteserie­n denne sesongen, ifølge styreleder Jostein Hatlebrekk­e. Det endte med nedrykk for Åsane og trener Mons Ivar Mjelde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway