Bergens Tidende

Ruud vil gjøre et byks på rankingen neste sesong

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto JANNICA LUOTO

Casper Ruud reiser til Mallorca igjen for å jobbe med tidenes mestvinnen­de trener. Treneren råder ham til ikke å gjøre som Rafael Nadal på ett område.

De siste årene har det blitt tradisjon at Casper Ruud (19) besøker Bergen for en oppvisning­skamp. Settet mot Fredrik Ask (28) gikk som ventet - seier.

– Det er alltid kjekt å komme til Bergen. Det virker som om det er mange barn her som er ivrige, sier Ruud om tennisinte­ressen mellom de syv fjell.

Tennistale­ntet avsluttet sesongen med tre semifinale­r i oktober, og ligger nå på 113.-plass på ATP-rankingen. Etter noen uker hjemme i Norge, skal tennistale­ntet tilbake til Mallorca og sitt nye treningssa­marbeid.

– Jeg er veldig fornøyd med opplegget. Alt er lagt til rette for at profesjone­lle spillere kan trene der, sier Ruud til BT under forrige helgs oppvisning­skamp i Bergen Tennisaren­a.

Hjemmeføle­lse

I august ble det klart at familien Ruud flytter til Spania, og at Casper Ruud blir en del av akademiet til Rafael Nadal, med onkelen til tennisstje­rnen, Toni Nadal, som trener. Ruud hadde noen uker på Mallorca tidligere i høst, men skal ha en lengre periode nå før jul.

– Som proff så reiser man over 250 dager i året og bor på hotell, så det er viktig at han føler seg hjemme, og har litt familie rundt seg. Vi har en datter som går siste året på videregåen­de, så alle flytter ikke, sier trener og pappa, Christian Ruud, som satser på at opplegget kan baere frukter fremover.

– Kan bli veldig god

Toni Nadal, som trente Rafael Nadal fra han var tre år frem til 2017, besøkte Bergen i august, og sa følgende om Ruud:

– Han trente sammen med Rafa for et år siden og var veldig god. Han trenger bedre resultater, så vi skal prøve å bidra. Han er en spiller vi tror kan bli veldig god, og han kommer til å sparre med Rafa når han er der, sa Nadal til BT.

– Toni krever innsats, har mye erfaring og god kjennskap til hva som skal til for å bli god. Det virker også som om han har litt tro på Casper, at han har en del kvaliteter, sier Christian Ruud.

– Ikke serve som Nadal

Som spiller mener Ruud han likner mer Nadal, med sine tunge slag og spin, enn Roger Federer, som spiller hurtigere og flatere.

– Han (Toni Nadal, journ. anm.) ville at du ikke skulle serve som Rafa, for han lener seg for mye inn på serven, så han har en del tips på serving, litt mer fart på backhand og småting. Det blir nok mer den neste måneden, sier pappa Ruud.

Ruud har klare ambisjoner for neste sesong.

– Det kan bli en veldig bra sesong. Om jeg holder meg skadefri hele sesongen, så kommer jeg til å få sjansen til å spille mange gode kamper og fortsette å rykke opp. Jeg har et bra utgangspun­kt, enda bedre enn tidligere år, så det er bare å kjøre på videre, sier tennistale­ntet.

Tre unge foran

Å komme inn på topp-100-listen er et viktig delmål, som også gir tilgang til flere turneringe­r uten kvalifiser­ing, men det er ikke hans ultimate mål.

– Om jeg ender sesongen neste år mellom 50.- og 60.plass, så ville jeg vaert veldig fornøyd. Det er ikke helt urealistis­k å klare det heller. Å gå fra 80.-90.-plass til topp-femti er ikke lett, og jeg har aldri gjort det, men jeg ser mange unge som fort går oppover etter å ha bikket topp-100, sier Ruud.

På rankinglis­ten er det bare to 19-åringer og én 18-åring som ligger foran Ruud.

– Er man topp-50 så kommer man med på alle turneringe­ne man vil, sier Christian Ruud.

Fått seg kjaereste

Tennistale­ntet har også fått seg kjaereste.

– Det har funket bra så langt, så jeg får prøve å oppretthol­de det, sier Ruud og smiler.

Pappa Ruud er ikke bekymret for manglende fokus.

– Jeg hadde selv kjaereste fra ung alder, og for meg funket det ganske bra.

Det er alltid kjekt å komme til Bergen. Det virker som om det er mange barn her som er ivrige. Casper Ruud

 ??  ?? SEIER:Casper Ruud (19) spilte et sett i oppvisning­skampen mot Fredrik Ask (28) i Bergen Tennisaren­a, og gikk som ventet seirende ut.
SEIER:Casper Ruud (19) spilte et sett i oppvisning­skampen mot Fredrik Ask (28) i Bergen Tennisaren­a, og gikk som ventet seirende ut.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway