Bergens Tidende

Razika har laget sin mest interessan­te plate

-

Razika har gått inn i en ny livsfase. Det har skapt en interessan­t plate som fenger fra start til slutt.

er de et godt stykke på vei fra sitt sedvanlige, analoge uttrykk – platen er strøkent produsert, med sofistiker­te vendinger og hooks som både fenger og masserer hjernen.

Det er en låt full av motstriden­de energi og latent bitterhet som kommer frem ikke i form av tristesse, men gjennom et stort pågangsmot. Låten er ikledd en kappe av detaljer; fra Maria Råkils latterlig gode intro og den påfølgende sørgende synthen, til en uforglemme­lig kombinasjo­n av gitarriff og bass.

Når de synger «Hent meg på flyplassen, i den gamle bilen a-aa» er alt i balanse, nettopp fordi hvert ord har en plass, det er ytret på en nesten demonstrat­iv måte. og ned i alle år, er temaer som dukker opp i så å si alle låtene. Saerlig godt erindret er det på «20 dager», hvor Marie Amdam sier det som det er: «Jeg er for bra til å ha det sånn.» Det handler om usikkerhet og det å elske («Baby, gi meg kjaerlighe­t» og siden å anerkjenne at en fortjener bedre («D esje meg»), både fra elskere og venner («Slipp meg fri»).

RAZIKAS BESKRIVELS­ER av disse komplekse følelsene gjør at man som lytter kjenner seg nesten for godt igjen. I kombinasjo­n med platens varme, gjennomfør­te og mangefaset­terte lydunivers, blir det enda tydeligere at dette er deres mest interessan­te plate så langt.

Det er en plate man kan nyte for musikkens skyld, eller man kan la den sette ord på vanskelige ting i ens eget liv.

 ??  ?? ALISA LARSEN
ALISA LARSEN
 ??  ?? GOD NUMMER FIRE: Razika er ute med plate nummer fire, der de utforsker følelser som kan vaere typisk for de sene tjueårene. Det gjør de med stil.
GOD NUMMER FIRE: Razika er ute med plate nummer fire, der de utforsker følelser som kan vaere typisk for de sene tjueårene. Det gjør de med stil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway