Bergens Tidende

ANMELDT

-

DET ER I BEGYNNELSE­N AV TJUEÅRENE man for alvor blir et voksent menneske. Slutten av tjueårene bruker vi derimot på den første av mange runder med utrensknin­g av unødvendig­heter fra livet. Det vaere seg bekjentska­per, uvaner eller lyster.

Det er nettopp denne fasen Møhlenpris-kvartetten Razika tematisk trer inn i på sitt nye album, «Sånn kjennes verden ut». Det er tre år siden forrige album, og dette gjenspeile­r låtmateria­let på flere måter. Lyrisk er de skarpere og tar det mer på kornet når det gjelder de gjenkjenne­lige situasjone­ne vi alle har opplevd. Musikalsk

OG «SÅNN KJENNES VERDEN UT» fenger fra start til slutt. Singelen «En sjanse til» er en øreorm man ikke får nok av, drevet av et poengtert refreng og bandets enorme teft for melodi. Dette blir enda mer klart på «Flyplassen», som har en tilbakelen­t kulhet ved seg som minner om bandet The Strokes, et band jeg faktisk ofte tenker på når jeg lytter på platen.

RAZIKA ER SPRÅKETS BAND. På «Sånn kjennes verden ut» viser de stort mot og selvtillit. Et åpenbart eksempel er «På trynet», en velskrevet låt med en syrlig kant, om hvordan vi gir oss hen til kjaerlighe­ten og villig kan la oss misbrukes av den som tar den imot, selv om den ikke oppskattes. Måten den fortelles på, bar og aerlig, men med en bestemt empati ovenfor subjektet, gir gåsehud.

Å gi opp det håpløse og velge bort de veier man har trådd opp

Musikkanme­lder

 ??  ?? «Sånn kjennes verden ut»Razika, pop, Jansen Records
«Sånn kjennes verden ut»Razika, pop, Jansen Records

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway