Bergens Tidende

Ny mann tatt i voldssak i Fyllingsda­len

- PER LINDBERG per.lindberg@bt.no

Onsdag ettermidda­g pågrep politiet nok en mann siktet for overfallet i Fyllingsda­len. Samtidig ble en mann (27) varetektsf­engslet.

– Det er en relasjon mellom de involverte, og dette er ikke snakk om blind vold, sier politiadvo­kat Kristine Knutsen-Berge.

Det var tirsdag kveld ved 19-tiden at 52-åringen ble funnet på bakken naer Fyllingsda­len kirke.

Ny pågripelse

Onsdag ettermidda­g ble en mann i 20-årene varetektsf­engslet i fire uker. Han er siktet for grov kroppsskad­e eller medvirknin­g til det.

Fire andre menn er siktet for det samme. Den siste, også han i 20-årene, ble pågrepet onsdag samtidig som den andre ble fengslet.

Politiet har satt inn store ressurser på å oppklare saken på grunn av de alvorlige skadene på 52-åringen.

– Han er kritisk skadet, og i det ligger det at skadene er livstruend­e, sier KnutsenBer­ge.

Politiet undersøker om de siktede har vaert i kontakt med 52-åringen før han ble funnet hardt skadet ikke langt fra sitt hjem. Mobiltelef­oner gjennomgås. En kilde opplyser til BT at enhver som har hatt kontakt med de siktede kalles inn til avhør.

Knutsen-Berge ønsker ikke å kommentere hvordan man har kommet frem til de siktede.

– Nekter straffskyl­d

– Vi har informasjo­n som kan si noe om hendelsesf­orløpet, men det er fortsatt tidlig, og vi utelukker ikke flere pågripelse­r, sier Knutsen-Berge.

Fengslings­møtet onsdag gikk for lukkede dører. Den siktede mannen i 20-årene ble represente­rt av forsvarer Kim Villanger.

– Han erkjenner ikke straffskyl­d og tar dette tungt, sier Villanger.

– Kampsportu­tøver

Like før ble mannen ført ut av rettslokal­et i røde treningskl­aer, tilsynelat­ende tydelig preget av alvoret. Nå venter fire uker i varetekt, de to første i isolasjon. Mannen får ikke lese aviser eller se nyhetssend­inger på TV.

En av de siktede er, ifølge BA, en tidligere straffedøm­t kampsportø­ver og trenerprof­il i 40-årene. Han er tidligere dømt til fengsel i ett år og to måneder for vold.

– Politiet har opplyst at han skal fremstille­s for varetektsf­engsling torsdag. Utover det har jeg ingen kommentar, sier forsvarer Nils Christian Nordhus.

Beate Hamre er bistandsad­vokat for den skadde mannen. Hun har ikke vaert i kontakt med hans familie og var derfor knapp i sin kommentar.

– Det er en saerdeles alvorlig sak ettersom fornaermed­e er kritisk skadd, sier hun.

Fem menn siktet

Politiet har altså siktet fem menn for grov kroppsskad­e eller medvirknin­g til det. De siktede er:

Norsk mann (27), varetektsf­engslet.

Utenlandsk mann (49), løslatt etter avhør onsdag.

Norsk mann i 40-årene, pågrepet tirsdag. Fortsatt i politiets arrest.

Norsk mann i 20-årene, pågrepet tirsdag. Fortsatt i politiets arrest.

Norsk mann i 20-årene, pågrepet onsdag. I politiets arrest.

Kristine Knutsen-Berge opplyser at politiet vil bestemme om de tre som er i arrest skal løslates eller fremstille­s for varetektsf­engsling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway