Bergens Tidende

Klaebo forbannet på Halfvarsso­n

-

Italienere­n Federico Pellegrino vant verdenscup­sprinten etter at favoritten Johannes Høsflot Klaebo brakk staven og røk ut i semifinale­n.

Det går ikke på skinner for Johannes Høsflot Klaebo i sesonginnl­edningen. På Lillehamme­r fredag ble han rammet av uhell under verdenscup­sprinten på Lillehamme­r.

22-åringen var best i prologen i OL-løypene fra

1994, men i utslagsrun­dene ble det problemer for trønderen. Avansement­et fra kvartfinal­ene sikret han med et nødskrik etter å ha slått lagkamerat Emil Iversen på målfoto.

I semifinale­n var det så bråstopp. I den siste bakken tråkket svenske Calle Halfvarsso­n på Klaebos stav, slik at den brakk. Dermed var dagen over for 22-åringen.

En frustrert Klaebo slo staven i snøen og viste med all tydelighet at frustrasjo­nen boblet i ham etter episoden.

– Jeg er ikke helt sikker på hva som skjedde, men det er Calle som er dårlig til å gå i felt. Jaevlig unødvendig, sa Klaebo til NRK og var tydelig på at han ikke hadde noe behov for å snakke med svensken om episoden.

OL-mesteren er kjent for å vaere diplomatis­k i sine uttalelser, men fredag kokte det under lua. Litt mildere stemt var han riktignok da han snakket med skrivende presse noen minutter senere.

– Kjipt at det skulle gå på denne måten. Nå var det stang ut forrige helg, og nå skulle det bli stang ut igjen. Og ekstra kjipt når jeg ikke føler jeg får gjort noe med det, sa Klaebo.

Han vedgikk at frustrasjo­nen var stor.

– Jeg ble sint. Jeg hater å tape skirenn, og i hvert fall når jeg føler jeg ikke får gjort noe med det, men sånn er livet, sa 22-åringen. Halfvarsso­n forstår at Klaebo var sint.

– Det var min feil. Jeg tråkket av staven hans. Kjedelig. Jeg forstår at han er forbannet på meg akkurat nå, sa svensken og kalte episoden «uheldig».

Han karakteris­erte samtidig Klaebos reaksjon som en smule barnslig.

– Jeg forstår at han er sint og at han er sint på meg. Det er ikke noe merkelig at han stakk fra stadion før finalen var over. Jeg har bedt om unnskyldni­ng, og så vet jeg ikke hva mer jeg kan gjøre, sa Halfvarsso­n i pressesone­n.

Emil Iversen var fremst i jakten på Pellegrino, men måtte ta til takke med 2.plass fredag. Canadieren Alex Harvey ble henvist til 3.-plassen, mens Sindre Bjørnestad Skar og Finn Hågen Krogh ble nummer fire og fem.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway